Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Zoek functie placeholder
Drouwenerzand review

Drouwenerzand review

Drouwenerzand review

Boek hier de beste aanbiedingen

Drouwenerzand

Inhoudsopgave:

Drouwenerzand review

Met Hemelvaart (2023) hebben we 2 nachten in de boomhut geslapen bij vakantiepark Drouwenerzand. Lees in de Drouwenerzand review hoe het overnachten in de boomhut was en wat we allemaal gedaan hebben in het attractiepark. Daarnaast lees je hier tips en krijg je onze eerlijke mening wat betreft ons verblijf.

Informatie over Drouwenerzand

Drouwenerzand is een attractiepark voor kinderen van 3 t/m 12 jaar. Bij het attractiepark kun je overnachten op het vakantiepark, de camping of het hotel.

Het vakantiepark heeft 182 vakantiewoningen en 1 boomhut voor 6 personen. De camping bij Drouwenerzand is kleinschalig en alle plekken hebben privé sanitair. Het Drouwenerzand hotel is een kleinschalig 3-sterren hotel en heeft 12 kamers waaronder themakamers.

Wanneer je een overnachting boekt bij Drouwenerzand dan krijg je bij de meeste accommodaties gratis entree tot het Attractiepark.

In het attractiepark maak je onbeperkt gebruik van alle speeltoestellen, attracties en kun je genieten van vers fruit, belegde broodjes, frites, snacks, koffie, thee, limonade én ijs!

Drouwenerzand ligt in Drenthe in het plaatsje Drouwen.

Aankomst op woensdag

Op woensdagmiddag vertrekken we om 15.15 uur richting Drenthe. Helaas konden we niet eerder vertrekken omdat de oudste tot 15.00 uur naar school moest. Normaal rijden we er 2 uur en 20 minuten op maar doordat het Hemelvaart weekend begon stond er onwijs veel file. We deden er nu 3 uur en een kwartier over.

In de auto controleerde ik even hoe het nou precies zat met inchecken. Het is maar goed dat ik dit even bekeek want de receptie bleek maar tot 17.00 uur open te zijn. Wanneer je later dan 17.00 uur aankomt dan moest je dat via de mail laten weten.

Ik heb dus gelijk een mailtje gestuurd dat we 17.00 uur niet gingen redden. Vrij snel daarna kreeg ik een mail terug dat de receptie tot 18.00 uur open zou zijn en of we dat wel zouden halen. Ook 18.00 uur zouden we niet gaan halen. Dus gaven ze aan ons te bellen.

We hebben geen telefoontje gehad maar we hadden al verwacht dat ze op ons zouden wachten en dit was ook zo. We kregen de sleutel en de verdere informatie en konden toen gaan bijkomen van de lange rit in de boomhut.

De boomhut

De kinderen waren helemaal door het dolle heen toen ze de gave boomhut zagen. En wauw wat is het een mooie boomhut met een prachtige inrichting. We vonden het meteen al jammer dat we hier maar 2 nachten zouden verblijven.

De koffers worden naar boven gebracht en de bedden opgemaakt. Het fijne is dat het bedlinnen aanwezig is. Iets minder fijn is dat je zelf de bedden moet opdekken. Vooral bovenin de stapelbedden is een ellende. Maar ook dat is goed gekomen.
We hadden vanmorgen al boodschappen gedaan dus we konden meteen een maaltijd klaar maken.

Na het eten lopen we een rondje over het vakantiepark. Naast de boomhut ligt een speelveld met tafeltennistafel, basketbalnet, volleybalveld en pannakooi.

Als we terug komen in de boomhut gaat de jongste vast naar bed. Ze is helemaal blij want ze mag bovenin het stapelbed. Het enige nadeel is dat er op de slaapkamer 2 ramen zitten zonder vitrage. Het is dus hartstikke licht op de kamer. Als oplossing stoppen we een kussen voor het onderste raam. Deze klemt goed door het stapelbed dat ervoor staat. Voor het bovenste raam hangen we een handdoek.

De jongste slaapt zo en dan is het tijd voor nummer 2 om naar bed te gaan. Ook hij mag boven in het stapelbed. Helaas is hij niet van plan om te gaan slapen en maakt dan ook nog zijn zusje wakker.  We besluiten om allemaal te gaan slapen. De middelste gaat boven slapen bij papa. Mama slaapt bij de oudste en de jongste.

Nu hebben we weer de pech dat de jongste er al een paar uur slaap op heeft zitten en is dus niet meer moe. Uiteindelijk slapen we om 01.30 uur.

Donderdag naar het attractiepark

We hebben goed geslapen en rond een uurtje of 09.o0 uur zijn we allemaal weer wakker. We maken ons klaar voor een dagje attractiepark.

Het is een paar minuten lopen van de boomhut naar de ingang van het attractiepark. Als we in het park aankomen willen de kinderen meteen van alles gaan doen. We lopen eerst een rondje om de attracties te bekijken en we bepreken dat ze om de beurt mogen kiezen waar we in gaan. Dit werkt prima.

We beginnen met de achtbaan om vervolgens in de zweefmolen te gaan. Het is gelukkig nog niet druk in het park dus we kunnen overal zo doorlopen.

Naarmate de dag vordert wordt het ook drukker in het park. Gelukkig is het nog goed te doen en hoeven we hooguit 1x te wachten voordat we aan de beurt zijn in een attractie.

Favoriete attracties zijn de Break dance, Para jump en de Piratenboot.

 

Eten en drinken

Het eten en drinken is all inclusive in het attractiepark. Op meerdere punten in het park kun je gratis koffie, thee, water en ranja halen. De ranja is zonder suiker. Er zijn ook ijsjes te verkrijgen.

Wil je wat eten dan kun je een lijst invullen. Je hebt de keuze uit frites, frikandel, kroket, kaassoufflé en een hamburger. Op de lijst vul je de aantallen in. Dan loop je naar een loket waar je het formulier afgeeft. Op een dienblad krijg je je bestelling. Er zijn broodjes, sla, uitjes en sausjes verkrijgbaar. Deze kun je zelf pakken. Dit systeem werkt erg goed.

Heb je zin in een belegd broodje of een stuk fruit? Dan kun je dit in het restaurant aangeven bij een medewerker. Het is wel opvallend dat er weinig mensen met een belegd broodje of een stuk fruit zijn. De drempel is denk ik toch te hoog om een medewerker aan te spreken.

Ook is er soep verkrijgbaar. Dit kun je buiten halen bij het drinken. Vandaag hebben ze champignonsoep.

 

Hunebedden

Om 17.30 uur gaat het park dicht. We wandelen terug naar de boomhut en besluiten dan om nog even naar de oudste monumenten van Nederland te gaan kijken, de hunebedden.

In Borger ligt het grootste hunebed van de wereld. Hunebed D27 ( dit kun je intypen bij Google Maps.) Je bent er zo vanuit Drouwen. Bij het hunebed ligt het Hunebed centrum en het Oertijdpark.

Op het moment dat wij er zijn is het allemaal gesloten. Wel kun je achter het gebouw langs lopen om het grootste hunebed ter wereld te bewonderen. Dit hunebed is bijna 23 meter lang en de keien zijn zo’n 20.000 kg.

Na dit hunebed gezien te hebben gaan we de volgende 2 hunebedden bekijken. Deze liggen op 50 meter van het Drouwenerzand hotel aan de Steenhopenweg.

Avond in de boomhut

In de avond gaan we nog even naar het speelveld en de speeltuin. Dan is het tijd om lekker te gaan douchen (de douche is fijn). Daarna kijken we televisie, spelen een spelletje en gaan daarna slapen. Het is een drukke dag geweest dus we zijn best moe met zijn allen.

Vandaag mag papa op de stapelbedden kamer en ga ik met de middelste in het grote bed. Hier is het lekker donker maar ik kan niet slapen door het tikken van de klok. Ook voel je de boomhut af en toe bewegen. Bijvoorbeeld als iemand beneden loopt of zich omdraait in bed. Dit is even wennen maar ik heb uiteindelijk wel lekker geslapen.

Laatste dagje

Vandaag moeten we om 10.30 uur de boomhut verlaten. We pakken alles weer in en ruimen alles op. De 2 oudsten gaan samen alvast naar het attractiepark. Omdat ze allebei boven de 1.20 zijn mogen ze in de meeste attracties zonder begeleiding.( Bij de attracties staat precies aangegeven vanaf welke lengte je in de attractie mag. Kinderen mogen niet , met begeleiding of zelfstandig). Ze kunnen dus prima met zijn tweetjes op pad.

Wanneer alle spullen weer in de auto liggen leveren we de sleutel van de accommodatie in bij de receptie. Daarna parkeren we de auto om vervolgens weer een hele dag van het attractiepark te genieten.

We hebben ons weer prima vermaakt in het park en hebben weer lekker gegeten en gedronken. Om 17.30 uur gaat het park dicht en vertrekken we weer richting huis. Dit keer hebben we gelukkig geen files.

Onze Drouwenerzand review

Goh, wat hebben we genoten van ons verblijf bij Drouwenerzand. De boomhut was super gaaf. Het was heerlijk om wakker te worden tussen de bomen. De boomhut was van alle gemakken voorzien zoals een vaatwasser, bedlinnen en een goede douche. Op de televisie kon je zelfs You Tube kijken. De inrichting was erg trendy.

Het attractiepark was leuk voor de kinderen. Onze kinderen zijn 4, 6 en 12 jaar en ze hebben zich allemaal prima vermaakt. In het park zijn namelijk attracties voor jong en oud. Ook is het fijn dat het eten en drinken is inbegrepen in de prijs.

Op het vakantiepark is een leuk speelveld en een speeltuin waar de kinderen lekker kunnen spelen als het attractiepark gesloten is.

De voordelen op een rij:

 • Mooie accommodatie
 • Vlakbij het attractiepark
 • Leuke attracties
 • Eten en drinken is inbegrepen
 • In de omgeving zijn veel leuke dingen te doen
 • Restaurant Robin Hood naast het attractiepark
 • Bovenaan de trap is een traphek

De nadelen op een rij:

 • Geen gordijnen in de slaapkamer
 • Bedden zijn niet opgemaakt bij aankomst
 • Geen supermarkt op het vakantiepark
 • Er is geen animatie ( wel in het hoogseizoen)
 • Onderaan de trap is geen traphekje

Het grootste nadeel vonden we toch wel dat er geen gordijnen in de slaapkamer waren. Zeker na een vermoeiende dag in het park is het fijn als de kinderen niet om 06.00 uur in de ochtend al wakker zijn omdat het licht is op de kamer.

Dat de bedden niet opgemaakt zijn is natuurlijk een luxe probleem en dat zie je bijna nergens. Maar goh wat heb ik een hekel aan stapelbedden opdekken.

Er is geen supermarkt op het park maar dat hoeft geen probleem te zijn. Wij hadden de boodschappen voor de 1e avond al meegenomen en in Borger zit een supermarkt. De Albert Heijn zit op 5 autominuutjes. Bij de supermarkt kun je gratis parkeren.

Wij waren 3 dagen op het vakantiepark en we hebben de animatie in de avond dan ook niet echt gemist. Maar ik kan me voorstellen dat als je er langer verblijft dat animatie in de avond dan wel leuk zou zijn. In het hoogseizoen is er wel animatie op het park.

De trap van de keuken naar de woonkamer/slaapkamer is erg stijl. Aan de bovenkant zit wel een traphekje maar onderaan de trap staat er geen. Nu was dat voor ons geen probleem omdat onze kids al goed trap kunnen lopen maar ik kan me voorstellen dat je met kleinere kinderen niet echt rustig zit als je weet dat ze de trap op kunnen klimmen.

Ons cijfer

Drouwenerzand krijgt van ons een dikke 10 omdat de boomhut erg mooi en comfortabel was. Het attractiepark was netjes, het eten en drinken was goed en de attracties waren super leuk. We raden het iedereen met kinderen aan om eens naar Drouwenerzand te gaan!

Onze tips

 • Ga met oudere kinderen overnachten in de boomhut. (Zorg dat ze goed trap kunnen lopen).
 • Laat op tijd weten als je buiten de openingstijden van de receptie aankomt zodat ze iets kunnen regelen.
 • Neem iets mee om het zonlicht te weren in de slaapkamer zoals een donkere handdoek of vuilniszak met tape. ( Voor het onderste raam kun je een kussen gebruiken).
 • Doe thuis vast boodschappen zodat je de 1e dag niet meteen naar de supermarkt moet.
 • Neem een bal en/of tafeltennisbatjes en balletjes mee.
 • Aan het begin en eind van de dag is het het rustigst in het park.
 • Neem met mooi weer een opblaas zwembadje mee.
 • Ga niet meteen om 11.00 uur in de rij staan voor het eten. Het is er dan druk.
 • Ben je meer dagen op het vakantiepark ga dan een dagje naar het Hunebed centrum en het Oertijdpark.
 • Check voor vertrek het weerbericht en pas hier je kleding op aan. Het park is namelijk grotendeels buiten.

Dagje attractiepark

Wanneer je een dagje naar het attractiepark wil gaan dan kun je online tickets boeken. Prijzen zijn vanaf € 16,50. Ook kinderfeestjes kun je vieren bij Drouwenerzand. Het park is open van april t/m oktober. In oktober zijn er Halloweendagen.

Praktische informatie

Inchecken vanaf 15.00 uur (tot openingstijd receptie)
Uitchecken voor 10.30 uur

 • Toegang Attractiepark vanaf de aankomstdag 10.00 uur tot en met de vertrekdag.
 • Gratis Wifi
 • Huisdieren niet toegestaan
 • Niet geschikt voor mindervaliden
 • Gratis parkeren

Anderen bekeken ook...

Overnachten Drouwenerzand

5 x pretpark overnachtingen

Pretpark aanbiedingen Nederland

Kindercampings

Hotels met aquapark

Laatst toegevoegd

Populaire Thema's

Actuele vakantie aanbiedingen