Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Zoek functie placeholder
Jungle Cabana review

Jungle Cabana Review

Jungle Cabana Review

Boek hier de beste aanbiedingen

Center Parcs
Traveldeal

Inhoudsopgave:

Jungle Cabana review

Op vrijdag 25 februari 2023 was het zo ver en gingen mijn zoontje van 6 en ik op weg naar Center Parcs het Heijderbos voor een overnachting in de Jungle Dome. Lees hier onze Jungle Cabana review.

Informatie over de Jungle Cabana

De Jungle Cabana is een slaapplek in de Jungle Dome van Center Parcs het Heijderbos.
Er zijn in totaal 18 Jungle cabana’s. Een Jungle Cabana is voor 2 personen. Er staan 2 Jungle Cabana’s naast elkaar. Deze cabana’s delen ook samen de veranda. Wanneer je met 4 personen wil verblijven in de jungle dan krijg je 2 cabana’s die naast elkaar liggen. Er zit een tussendeur bij de 2 cabana’s zodat de ruimtes in verbinding staan met elkaar.

De Jungle Cabana is een back to basic slaapplek. Er staat een tweepersoonsbed, 2 stoelen,
2 wandplankjes, er is een airco/verwarming en er zijn 2 stopcontacten. Op de veranda staat een tafeltje met een stoeltje. De sanitaire voorzieningen deel je met andere Jungle Cabana gasten.

Inbegrepen bij een overnachting

 • Opgemaakte bedden
 • Een handdoekenpakket
 • Een rugzak met zaklamp
 • Ontbijt
 • 2 dagen toegang tot de Aqua Mundo
 • Gratis WiFi

Eventueel kun je een barbecue bijboeken.

Informatie over de Jungle Dome

De Jungle Dome is een indoor speelwereld van wel 2500m2 groot. Het is een overdekte jungle met dieren, watervallen, touwbruggen en een kabelbaan. Kinderen kunnen hier naar hartenlust spelen en ontdekken. Er zijn verschillende exotische diersoorten en meer dan 250 soorten planten en bomen. Er is een Jungle keuken waar je eten en drinken kunt verkrijgen en natuurlijk kun je hier ook naar de wc.

De Jungle Dome is van 10.00 tot 17.00 uur open voor alle gasten van Center Parcs het Heijderbos. Tussen 17.00 en 10.00 uur is de Jungle Dome alleen geopend voor mensen die overnachten in de Jungle Cabana. Om 17.00 uur gaan ook de douches open.

Vrijdag

In de mail die ik van Traveldeal kreeg stond dat we vanaf 16.00 uur toegang hadden tot de Jungle Cabana. We vertrekken rond 11 uur en een uurtje later komen we bij het Heijderbos aan. We gaan ons eerst maar even melden bij de receptie.

Bij de receptie krijgen we te horen dat we om 14.00 uur al in onze Jungle Cabana kunnen. Dat is mooi, dat scheelt toch weer 2 uur. We krijgen uitleg, een plattegrond, een rugzak met zaklamp en de polsbandjes waarmee je de cabana kunt openen, de Aqua Mundo en de Jungle Dome binnen komt en de kluisjes kunt gebruiken bij het zwembad.

Jungle Cabana zoeken

We krijgen te horen dat we in Jungle Cabana 61 verblijven. Yannick is zo nieuwsgierig dat hij meteen naar de Jungle Dome wil om te kijken waar we gaan slapen. Dus gaan we op pad naar de Jungle Dome. Eenmaal binnen kijkt hij zijn ogen uit. We gaan op zoek naar Cabana 61 en hebben hem al snel gevonden. Wauw, wat een mooi plekje hebben we. ( Misschien wel het mooiste plekje van de Jungle Dome). Vanaf de veranda kijk je uit op een voederplek voor vogels en heb je zicht op de kabelbaan.

We gaan de Jungle verder ontdekken en al snel klimt Yannick via de hangbruggen tot bovenin de jungle. Via de glijbaan is hij ook zo weer beneden. Hij vindt het geweldig!

Het park verkennen

Yannick was natuurlijk niet weg te krijgen uit de jungle. maar aangezien we nog veel tijd kunnen doorbrengen na sluitingstijd is het me toch gelukt om Yannick te overtuigen om ook de rest van het park te gaan ontdekken.

Action Factory

De Action Factory ligt naast de Jungle Dome dus zijn we daar eerst op verkenning gegaan. Hier kun je squashen, midgetgolfen, tennissen en rijden op mini cars of bumper cars. Er is een speciale ruimte waar je kunt laser gamen, klimmen of een interactief spel spelen op de Game Wall. Voetballiefhebbers kunnen zich uitleven op de interactieve voetbalmuur.

Market Dome

Na de Action Factory gaan we een kijkje nemen in de Market Dome. Hier hebben ze verschillende winkeltjes, een supermarkt, restaurantjes en hier zit de ingang van de Aqua Mundo.
Yannick is dol op de vissen en schildpadden die er te zien zijn.
Bij Frites Affair bestellen we een lekker ijsje om vervolgens naar de auto te gaan om onze spullen te halen. Het is namelijk bijna 14.00 uur.

Spelen in de Jungle Dome

We weten natuurlijk al precies waar we moeten zijn dus lopen meteen naar onze Cabana. Ik installeer snel alle spullen, we hangen onze jassen weg en gaan op avontuur. We klimmen samen naar boven, sjezen van de kabelbaan en Yannick vind het schitterend om over de stapstenen in het water te lopen. Hij bedacht wel om eerst even zijn slippers aan te doen. Even later ging hij zelfs zijn zwembroek aantrekken.

 Doordat ik al eens eerder in de Jungle Dome ben geweest wist ik dat het er warm is en dat je er vies kunt worden. Ik had Yannick dus al een shirtje met korte mouwen en een oude broek aangetrokken. Dit was geen overbodige luxe want na 2 uur spelen waren zijn kleren behoorlijk vies geworden.

 

Zwemmen

Rond 16.00 uur gaan we richting het zwembad. We gaan een plekje zoeken waar we de handdoeken neer kunnen leggen maar het is behoorlijk druk in het zwembad. (Voor midden en noord Nederland begint nu de vakantie terwijl voor zuid Nederland de laatste vakantiedag is aangebroken.)

Wanneer we een plekje hebben bemachtigd gaan we lekker zwemmen. De temperatuur van het water is goed en we vermaken ons prima met zijn tweetjes. We gaan van de glijbaan, doen een wedstrijdje in de Duo racer glijbaan en relaxen in de whirlpool.
Dan ontdekken we het Koraalbad. Helaas is er geen duikbril te verkrijgen en de badjuffrouw legt ons uit dat ze gestolen worden bij het leven. Ik besluit om dan zelf maar 2 duikbrillen te kopen.

Dit was een goede zet want Yannick vond het schitterend. We hebben behoorlijk lange tijd in het Koraalbad doorgebracht. Je ziet ook steeds weer iets nieuws. Er zwemmen de mooiste vissen en er is prachtig koraal.

Rond 19.00 uur krijgen we honger en gaan we lekker eten. We halen bij Grabber Joe’s Laguna Café een lekker frietje met snacks. Na het eten gaan we douchen en aankleden. Bij de supermarkt halen we nog wat lekkere dingetjes en dan lopen we terug naar de Jungle Dome (5 minuten lopen).

Jungle Dome by night

Wanneer we aankomen bij de Jungle Dome is de hoofdingang gesloten. Hmmz, hoe komen we nu binnen? Ik heb de 2 zijdeuren bekeken maar zie nergens een scanner om je polsbandje te scannen…. Dan maar naar de receptie om te vragen hoe we de Jungle Dome binnen komen. Blijkbaar moet je toch naar binnen kunnen via de rechter zijdeur.

We wandelen weer terug maar weer zie ik geen scanner. Ik zet de zaklamp op mijn telefoon aan en zet een paar stappen achteruit. En dan zie ik een grote scanner staan. Tjonge jonge, hoezo heb ik die over het hoofd gezien? Yannick was al lang blij dat hij niet buiten hoefde te slapen. We leggen onze spullen weg en gaan weer op avontuur.

Hoor ik daar nu in de verte een leeuw? Yannick komt snel op me af rennen. ” Mam, wat was dat?”
Ik leg hem uit dat het een leeuw is maar dat het geen echte leeuw is. Ook de olifant die we later horen is niet echt.

Al snel heeft hij een vriendje gevonden en gaan ze samen op avontuur. Hij wil aan zijn vriendje laten zien dat hij een grote stoere vent is die de hele jungle aandurft. Totdat…… het begint te onweren! Hij weet niet hoe snel hij weer naar me toe moet rennen. De donder is ook wel erg overweldigend.

In de avond is de Jungle mooi verlicht en kijk je ook je ogen uit. Het is een stuk minder druk en je hoort de dieren. Er vliegen zelfs vliegende vleerhonden voorbij.
Bij aankomst hadden we een informatieboekje gekregen met daarop een qr code. Als je deze scant kun je een speurtocht door de jungle doen. De vragen zijn niet makkelijk en Yannick is al snel afgehaakt. Hij gaat liever zelf op verkenning uit.

Bedtijd

Rond 22.00 uur is het tijd om ons klaar te maken voor het slapen. We gaan naar de sanitaire voorzieningen. Poetsen onze tanden, gaan naar de wc en wandelen weer terug. Binnen 1 minuut ben je trouwens bij de wc’s en douches.

We zijn ontzettend moe na deze leuke maar drukke dag. Binnen no time slapen we. Helaas word ik rond 01.30 uur wakker. Ik kan niet meer slapen door alle geluiden die ik hoor. Denk aan de waterval en dieren die geluid maken. Ik had echt oordoppen mee moeten nemen aangezien ik het beste in complete stilte slaap. Ik denk dat ik rond 04.0o uur weer in slaap ben gevallen.

Zaterdag

Yannick maakt mij om 06.45 uur wakker omdat hij naar de wc moet. Ik hoef niet mee van hem en hij gaat zelfstandig naar de wc. Yannick gaat een spelletje doen op de Nintendo Switch terwijl ik probeer om nog even te slapen. Helaas lukt het me weer niet om te slapen. Om 08.00 uur gaan we uit bed en maken we ons zelf klaar voor een nieuwe dag.

Er zou tussen 08.00 en 09.00 uur een picknickmand gebracht worden met het ontbijt. Yannick gaat ondertussen lekker spelen terwijl ik de koffer weer in pak. Om 09.10 uur is er nog geen ontbijt gebracht. Ik loop richting de Jungle keuken en zie daar allerlei picknickmanden staan. Daar staat er ook een voor ons bij. Dit hadden ze wel even mogen melden.

We nemen plaats aan een van de tafels en maken de picknickmand open. Het is echt een goed ontbijt. De volgende voedingswaren zaten in de picknickmand:

 • 2 croissants
 • 4 harde broodjes
 • 2 donuts
 • 2 eieren
 • 2 plakjes kaas
 • 2 plakjes ham
 • 2 plakjes salami
 • 2 bananen
 • 2 yoghurts
 • 1 sinaasappelsap
 • 1 fristi
 • beker voor koffie of thee
 • 2 kuipjes pasta
 • 2 kuipjes jam
 • 2 kuipjes boter
 • borden
 • bestek
 • servetten

Voor de kinderen zit er ook een kleurplaat, kleurpotloden en een bellenblaas bij.
Bij de bar kun je onbeperkt koffie of thee pakken. Ook de vogels weten precies wanneer het ontbijt geserveerd wordt. 1 vogeltje was totaal niet bang en kwam bij ons op tafel zitten. Hij dronk van de sinaasappelsap die andere mensen hadden laten staan.

Na het ontbijt is het tijd om afscheid te nemen van de Jungle Cabana. We brengen de koffer terug naar de auto en gaan dan nog even zwemmen in de aqua mundo.

lunchen bij het Grand Café

We hebben weer heerlijk gezwommen. Vandaag zijn we ook van de wildwaterbaan afgegaan maar deze was best wel heftig. Dus dat hebben we maar 1 keertje gedaan. Wel zijn we weer van de Duo racer geweest, hebben we gezwommen in het golfslagbad en hebben we weer vissen bewonderd in het Koraalbad.

Van al dat zwemmen krijg je honger. We kleden ons aan en ploffen neer op het terras van het Grand Café. We bestellen een croque carpaccio en wat te drinken. We hebben heerlijk gegeten. Yannick speelt nog even in de Market Dome en daarna gaan we onze zwemspullen naar de auto brengen.

Kinderboerderij

We komen langs de kinderboerderij en besluiten hier om even een kijkje te nemen. Yannick heeft niet veel oog voor de dieren. Wel voor de speelgoed tractoren die er staan. Hij rijdt heel het terrein van de kinderboerderij over met zijn tractor. Bij de kinderboerderij zijn geiten, zwijntjes, ezels, kippen enz.

Action factory

Na de kinderboerderij gaan we nog even naar de Action Factory. Yannick wil graag voetballen bij de interactieve voetbalmuur en gelukkig mag hij een bal van een jongen lenen. Na 10 minuten voetballen is het mooi geweest en vertrekken we weer. Het is 15.00 uur en we besluiten om naar huis te gaan. We moeten nog een uur terug rijden en we zijn allebei best wel moe. Het is mooi geweest. We hebben 2 heerlijke dagen gehad!

Onze Jungle Cabana review

Wauw, wat was dit een super gave ervaring.  Het was echt in een woord geweldig. We hebben onze ogen uitgekeken en veel avonturen beleeft.

De Jungle Cabana was prima en lag op een prachtige plek. In de ochtend kwamen de vogels gewoon bij ons op de veranda zitten. Het ontbijt was lekker en er was voldoende te eten. De Jungle Dome in de avond is een heuse belevenis die we niet hadden willen missen.

Daarnaast is het Heijderbos gewoon een supermooi vakantiepark met veel faciliteiten. Het zwembad is leuk met het golfslagbad, verschillende glijbanen en het Koraalbad.

Het enige nadeel was dat de informatie voorziening wat te wensen over liet. Bijvoorbeeld met het ontbijt en het inchecken. Maar dat mocht de pret niet drukken.

De Jungle Cabana overnachting krijgt van ons een dikke 10!

 

Onze tips

 • Zorg voor een koffer met wieltjes (het is namelijk zo’n 10 minuten lopen vanaf de parkeerplaats naar de Jungle Dome)
 • Neem een korte broek en shirt met korte mouwen mee
 • Neem kleren mee die vies mogen worden
 • Let op: kleren en schoenen zullen nat worden (extra kleren is een pre)
 • Ga op tijd naar het Heijderbos zodat je langer kunt genieten van alle faciliteiten
 • Slaap je graag in stilte? Neem dan oordoppen mee
 • Neem zelf een duikbril mee
 • Neem zelf een voetbal mee voor de interactieve voetbalmuur

Je kunt ervoor kiezen om een jungle diner bij te boeken. Je wordt dan tussen 18.30 en 19.00 uur verwacht bij de Jungle keuken. Wij hebben ervoor gekozen om dit niet te doen omdat we niet aan een tijd vast wilden zitten.

Maak een planning:

Je hebt maar 2 dagen in het Heijderbos waarvan je de avond vooral in de Jungle Dome zal doorbrengen. Het is namelijk een unieke ervaring om in de avond in de jungle te zijn. Bekijk van te voren wat er allemaal op het Heijderbos te doen is en welke activiteiten je wil gaan doen.

In de Market Dome kun je activiteiten reserveren maar ook reserveren voor het eten. Reserveer tijdig want het kan zo maar zijn dat de activiteiten of het restaurant vol zit.

Praktische informatie

Inchecken vanaf 14.00 uur
Uitchecken voor 10.00 uur
( Je kunt wel allebei de dagen gebruik van de faciliteiten)

 • Gratis WiFi
 • Huisdieren niet toegestaan
 • Gratis parkeren
 • Niet toegankelijk voor mindervaliden

De Jungle Cabana is bij Center Parcs alleen telefonisch te boeken. Bij Traveldeal is er eens in de zoveel tijd een deal beschikbaar waarbij je de Jungle Cabana online kan boeken.

Klik hier voor meer informatie over de Jungle Cabana en om te zien of de deal te boeken is. Voor meer informatie over het Heijderbos kijk je hier.

 

 

De Jungle Dome in beeld

Anderen bekeken ook...

Center Parcs aanbiedingen

Kinderbungalows

Kindercampings Nederland

Laatst toegevoegd

Populaire Thema's

Actuele vakantie aanbiedingen