Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Zoek functie placeholder
Molenheide review

Molenheide review

Molenheide review

Boek hier de beste aanbiedingen

Vakantiepark Molenheide
Bungalows.nl

Inhoudsopgave:

Vakantiepark Molenheide review

In januari 2020 zijn we met de kinderen een weekendje naar vakantiepark Molenheide België geweest. Het park bevindt zich in het groene hart van het Limburgse Houthalen-Helchteren. Lees hier onze Molenheide review.

 

 

Informatie over vakantiepark Molenheide

Park Molenheide is verkozen tot beste vakantiepark van België.
De vakantie is inclusief onbeperkt toegang tot de binnenspeeltuin, zwembad en de magische parkshow. Inclusief gratis WIFI in de bungalows.
(Uitgezonderd Penta en Alfa).

Vrijdag - aankomst

Op vrijdag vertrekken we op tijd naar Park Molenheide België. We hebben er zin in! Om 15.00 uur mogen we ons huisje in maar omdat we op tijd vertrokken zijn hebben we nog tijd over. We besluiten om eerst lekker te gaan lunchen met zijn allen. Tijdens de lunch kijken we uit op het zwembad.

De kinderen willen niks liever dan nu al gaan zwemmen. Maar wanneer ze de binnenspeeltuin Kidsvalley in het oog krijgen zijn ze helemaal niet meer te houden. Toch zullen ze nog even moeten wachten totdat we de sleutel van het huisje krijgen en de pasjes voor het zwembad en de speeltuin.

Om 15.00 uur is het dan zo ver. We krijgen de sleutel van het huisje en de pasjes. We gaan op zoek naar ons huisje en zien dat het heel dicht bij het centrum van het park ligt. Dat is fijn.

We verbleven in Heidehut Novis. Het is geen heel groot huisje maar voor een paar dagen prima te doen. Ook lekker, het huisje heeft een ligbad. De ouderslaapkamer is beneden en de slaapkamers van de kinderen boven.

 

Binnenspeeltuin Kids Valley

Als alle koffers zijn uitgepakt gaan we met de kinderen naar de binnenspeeltuin. Ze komen ogen te kort als ze eenmaal binnen zijn. Wat is er veel te doen! De 2 oudsten gaan samen met papa op avontuur en de jongste blijft bij mama.

Onze kleine meid is pas 1.5 jaar maar ook zij vermaakt zich prima. We besluiten om hier ook te eten. Het restaurant is groot en het eten is lekker. Enig nadeel is dat de kinderen liever spelen dan eten.

In het huisje

Na het spelen gaan we terug naar het huisje en gaan de kinderen lekker in bad en naar bed. Als de kindjes slapen kletsen wij even bij totdat een van de drie kinderen wakker wordt. Ik loop naar boven om te kijken wat er aan de hand is maar zodra ik de trap op loop klinkt er een hels gekraak. Ooh jee, dadelijk zijn ze alle 3 wakker. Zo stil als het maar kan sluip ik naar boven en zorg dat de kleinste weer in slaap valt.

Als ik weer beneden kom ligt mijn man dubbel van het lachen. De vloer boven kraakte zo hard dat hij bang was dat ik er doorheen zou zakken en bovenop de tafel zou landen. Wat hebben we een lol gehad. Een voordeel, je hoort ook meteen als de kinderen uit bed stappen.

Zaterdag - zwemmen

De volgende ochtend gaan we boodschappen doen in de supermarkt. Wat een tegenvaller. Het is ontzettend klein, ze hebben er niet veel en wat ze hebben is ontzettend duur. Dus een tip: ga boodschappen doen in het dorp.

Zwemmen

Na het ontbijt gaan we naar het zwembad. Ze hebben een leuk peuterbad met kabouters en paddenstoelen waar de 2 jongsten zich heerlijk vermaken.

Papa en de oudste gaan van de glijbanen af. Succes gegarandeerd. Ze hebben ook een zwembad met een opblaaskussen in het water. Dat was voor de oudste ontzettend leuk. Onze middelste wilde ook mee. Maar zonder zwemdiploma is dat niet te doen.

Pauwen

Na het zwemmen gaan we terug naar het huisje om te lunchen. Als we wat brood buiten gooien voor de vogeltjes zit het ineens vol met pauwen. De kinderen vinden het schitterend. Na de lunch gaan we weer naar de binnenspeeltuin.

Magische parkshow

In de avond gaan we naar de magische parkshow. Het is een ontzettend leuke show met goocheltrucs enz. De kinderen (en wij) kijken onze ogen uit. Na de show gaan we terug naar het huisje omdat de show best laat was afgelopen.

Zondag - minigolf

De laatste dag alweer. Vandaag mogen we tot 19.00 uur van ons huisje gebruik maken. Na het ontbijt herhalen we de dag van gisteren. Eerst naar het zwembad en daarna naar de binnenspeeltuin.

Met de oudste ga ik minigolfen. Dit is zeker een aanrader wat is dit ontzettend mooi opgezet. Het is in een mijn en ook daar kijk je je ogen uit. Aan het eind van de middag pakken we al onze spullen en vertrekken we naar huis.

Accommodatie

Hierboven heb je al het een en ander kunnen lezen over onze accommodatie. Maar hier zal ik het nog even op een rijtje zetten. We verbleven in Heidehut Novis voor 6 personen. Het grote voordeel is dat het huisje heel dicht bij het centrum van het park ligt.

Het huisje is niet heel groot maar ziet er wel netjes uit. De ouderslaapkamer en de badkamer zijn beneden en boven heb je twee slaapkamers en een wc. Bovenaan de trap was een traphekje geplaatst. Eerlijk gezegd was het wel even wennen om niet op dezelfde verdieping te slapen als de kinderen.

Het bad vond ik persoonlijk wel ideaal. Makkelijk om de kinderen in bad te zetten en zelf ga ik ook graag in bad. Het grootste nadeel van dit huis was toch wel de krakende vloer boven. De WiFi werkte wel heel goed.

Onze Molenheide review

We hebben een ontzettend leuke vakantie gehad maar hebben bij lange na niet alles gezien van het park. Omdat het slecht weer was hebben we eigenlijk niks buiten gedaan. Maar we hebben ons binnen prima vermaakt.

We gaan hier graag nog eens terug als de jongste kinderen wat ouder zijn. Ook willen we dan wat langer blijven om van alle faciliteiten gebruik te kunnen maken en meer buiten te doen. De conclusie is dan ook dat je hier zeker een keer naartoe moet gaan met de kinderen. Ze zullen nooit meer naar huis willen waarschijnlijk.

Vakantiepark Molenheide krijgt van ons een 8,5

Onze tips

  • Boek een bungalow als je geen krakende vloer wil ????
  • Neem voldoende boodschappen mee of doe boodschappen op een supermarkt buiten het park
  • Ga zeker naar de magische parkshow
  • Ook de minigolfbaan is zeker de moeite waard
  • Wanneer je op zondagavond wil vertrekken boek dan een huisje voor 2 nachten i.p.v. 3
  • Ga langer dan 2 nachten om meer van het park te kunnen zien. De kinderen zijn namelijk niet weg te slaan in de indoor speeltuin en het zwembad
  • Ga in de herfst, winter of lente. Er is namelijk zoveel binnen te doen dat het weer niks uitmaakt
  • Het park is vooral geschikt voor kinderen in de basisschoolleeftijd.

Praktische informatie

Inchecken: na 15.00 uur
Uitchecken: voor 10.00 uur.
Huisdieren toegestaan.

Naast alle informatie die je in deze Molenheide review hebt kunnen lezen is er nog meer informatie over vakantiepark Molenheide te vinden. De Vakantiesnuffelaar heeft een speciale pagina gemaakt. Lees hier meer over Vakantiepark Molenheide Je leest dan alles over de omgeving, faciliteiten en de accommodaties. Ook voor aanbiedingen ben je hier op het goede adres.

De Vakantiesnuffelaar ook actief op social media. Hier komen regelmatig aanbiedingen voorbij die niet op de website staan. Het loont dus om de Vakantiesnuffelaar te volgen op Facebook en/of Instagram.

Anderen bekeken ook...

Molenheide België

9 x leuke vakantieparken Nederland

Aqua Mundo Center Parcs

Kindercampings

Laatst toegevoegd

Populaire Thema's

Actuele vakantie aanbiedingen