Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Zoek functie placeholder
Toverland review

Toverland review

Toverland review

Boek hier de beste aanbiedingen

Tripper
Vakantieveilingen

Inhoudsopgave:

Wil je meer te weten komen over Toverland? Lees dan hier onze Toverland review. In de 1e week van januari 2024 zijn we hier geweest. In de 1e week van 2024 zijn we naar Toverland geweest. De kinderen waren toen 13, 7 en 5 jaar oud. We genoten van het Winter Feelings thema. Lees er hier alles over.

Informatie over Toverland

Toverland is een pretpark voor kinderen in alle leeftijden.
Er zijn 6 werelden die je kunt gaan verkennen.

Magische Vallei

In de Magische Vallei vind je rustige en spannende attracties zoals de Dwervelwind, Booster Bike, Djengu River en Tolly Molly. Het is een kleurrijke wereld met leuke attracties, een restaurant en souvenirswinkel. Je kunt er de dwaalroute lopen op zoek naar geheime plekjes en dwervels. Of geniet van de Fountain of Magic.

Ithaka

Waan je in het oude Griekenland en beleef sensationele avonturen in de houten achtbaan Troy, het schip Scorpios of maak een mooie tocht met de paarden van Ithaka. Ga op de foto met het paard van Troje of koop een souvenir in de souvenirshop.

Land van Toos

Het Land van Toos is geweldig voor kleinere kinderen. Het is een indoor speelparadijs met vliegensvlugge glijbanen, een gave achtbaan, een zweefmolen, theekopjes en nog veel meer. Het is hier ook mogelijk om Toos en Morrel te ontmoeten.

Whunderwald

Whunderwald is een indoor en outdoor wereld voor stoere kids. Hier is een bobkartbaan, wildwaterbaan en nog veel meer. Je kunt hier ook een hapje eten of een souvenirtje kopen.

Avalon

Avalon is de mythische wereld van Merlijn. Hier kun je 3 x over de kop in de Fenix, varen over de prachtige wateren van Avalon of maak een bijzondere tocht door de kruidentuin van Merlijn de Tovenaar.

Port Laguna

Tot rust kom je in havenstadje Port Laguna. Struin over de boulevard ‘Via Magia’ of plof neer op een terrasje. Hier kun je genieten van een tovershow of ga zelf toveren in Exploria Magica. Ook is er een Game Gallery.

Onze review

Op de dag dat we Toverland op de planning hadden staan was het weer in de ochtend niet al te best maar het zou gedurende de dag opklaren. Daarom hebben we besloten om iets later te vertrekken. We waren om 13.00 uur bij Toverland.

We begonnen bij het Land van Toos omdat alles daar binnen is. De kids waren wild enthousiast en gooiden meteen hun schoenen uit om in het speelparadijs te gaan klimmen en klauteren. Papa en Quinten gingen naar buiten om een ritje te maken in de Booster Bike. Dit is een spannende lanceerachtbaan waarbij je op een echte motor zit.

Toen was het tijd om een ritje te maken in Expedition Zork. Dit is een boomstam wildwaterbaan waarbij je 15 meter omlaag duikt. Mama en Yannick bleven veilig op het droge. Dit had Vivièn ook beter kunnen doen want die vond het maar eng en zette het vervolgens op een huilen. Geen succes dus voor ons meisje van 5 jaar.

Maar zo stoer als ze is durfde ze het toch aan om in Dwervelwind te stappen. Dit is een achtbaan waarbij de karretjes ook nog eens draaien. Deze achtbaan vonden ze allemaal super leuk. Dus daar zijn we meerdere keren in geweest.

De oudste jongens wilden nu toch wel echt in de houten achtbaan Troy. Wat een geweldige achtbaan is dat. Het is de langste, hoogste en snelste houten achtbaan in de Benelux. De baan is 1077 meter lang, 35 meter hoog en je gaat met een snelheid van 90 km per uur. Ook van deze achtbaan konden ze geen genoeg krijgen. Dus papa en mama gingen om de beurt mee. Vivièn vermaakte zich prima bij de Paarden van Ithaka. Dit is een avontuurlijke paardenbaan waarbij je een tocht maakt door de mooie natuur. ( het zijn trouwens geen echte paarden).

We hadden zelf een rugzak bij met eten en drinken en op zijn tijd stoppen we even om wat te pakken. Alhoewel de kinderen het liefst alleen maar door gingen.

Rond 17.00 uur begint het donker te worden en dat geeft weer een heel andere sfeer en dimensie aan het park. Toverland is mooi verlicht en het is weer een beleving op zich.

Er was een schaatsbaan maar daar hebben wij geen gebruik van gemaakt. We kregen namelijk het gevoel een beetje in tijdnood te komen. Misschien was het toch niet zo’n goed idee om pas om 13.00 uur in het park aan te komen.

Nu was het tijd om de wereld van Avalon te gaan ontdekken. Papa wilde heel graag in Fenix.
(Een achtbaan waarbij je 3x over de kop gaat en onder de achtbaan hangt met je benen los). Niemand wilde met hem mee dus ging hij het avontuur alleen aan. Ondertussen gingen wij in Merlin’s Quest. Dit is een betoverende boottocht door Avalon. Dit was een mooie tocht en echt een aanrader om in het donker te doen. Ook de fontein was mooi om te zien.

Daarna was het tijd voor de Garden Tour en Jumping Juna. Dit was vooral heel leuk voor onze jongste. De kids hebben hun ogen uitgekeken bij Waterdwarf Alley. Dit is een sfeervol straatje waar de waterdwergen werken en plezier maken.

Toen was Pixarus aan de beurt. Dit is een attractie waarbij je rondvliegt en zelf kunt bepalen hoe vaak je over de kop gaat. Ik en Vivièn gingen ondertussen kijken bij een show van tovenaar Merlijn.

De tijd begon te dringen en de kinderen mochten nog 1 attractie kiezen. De oudste wilde heel graag in Troy en de 2 jongsten wilden naar het land van Toos. De Toos-Express vonden ze superleuk en hier zijn ze dan ook nog een paar keer in geweest.

Er was ook nog een show waarbij gezongen en gedanst werd. Er was zelfs ‘sneeuw’ die uit de lucht kwam vallen.

Helaas was het alweer 20.00 uur en zat ons dagje Toverland er op. We hebben zeker niet alles gezien en gedaan dus nog een dagje Toverland was erg welkom geweest. Ik dacht dat een dag van 13.00 uur tot 20.00 uur wel genoeg zou zijn maar dit was niet het geval.

Daarbij hadden we het tempo hoog liggen en was het niet heel druk in het park. De wachttijd was ongeveer een kwartiertje per attractie. Alleen bij de bobsleebaan was de wachttijd ongeveer een uur. Vandaar dat we deze attractie ook niet gedaan hebben.Onze tips voor een dagje Toverland

Onze tips voor een dagje Toverland

 • Boek een ticket met korting. Zijn deze niet beschikbaar dan kun je op de website van Toverland een Early Bird ticket of Late Bird ticket kopen. Bij het Early Bird ticket krijg je tot 7 euro korting als je de tickets minimaal 7 dagen van te voren koopt. Bij de Late Bird tickets krijg je tot 2 euro korting als je de tickets aankoopt binnen 0-6 dagen voor je bezoek.
 • Ben je jarig op de dag dat je naar Toverland gaat? Dan krijg je een gratis entree. Neem wel je legitimatie mee.
 • Check voor het kopen van je ticket de openingskalender op de website. Hier kun je zien welke attracties er in onderhoud zijn op je geplande bezoekdatum.
 • Download de Toverland app. Hier zie je de plattegrond, een lijst met alle attracties waarbij je kunt zien hoe lang de wachttijd is, tot hoe laat de attractie geopend is en verdere informatie over de attractie zelf en wie er wel en niet toegelaten worden. Daarnaast zie je welke shows er zijn en hoe laat deze zijn. Ook kun je zien waar je terecht kunt om wat te eten of drinken. Erg handig dus.
 • Bespreek van te voren met je gezelschap welke attracties er zeker op de planning staan. Je kunt dan misschien al een beetje een route uitstippelen.
 • Wij zijn 7 uur in het park geweest en hebben bijna niet gezeten. Toch hebben we niet alle attracties gedaan. Je hebt dus echt wel een volledige dag nodig om alles te doen. Zeker op een drukke dag gaat het je niet lukken om Toverland in 1 dag te ontdekken. Onze tip is dan ook om 2 dagen te gaan zodat je alles op een rustiger tempo kan doen.
 • Bekijk het weerbericht en stem daar je route op af. Gaat het regenen, ga dan naar het Land van Toos.
 • Vergeet je parkeerticket niet. Deze kun je online kopen of in het park. Wij hebben ervoor gekozen om deze meteen mee te bestellen met de tickets.

Praktische informatie

Lees op de pagina vol praktische informatie alles over:

 • Adres en vervoer
 • Openingstijden
 • Route
 • Parkeren
 • Openbaar vervoer
 • Kiss & Ride
 • Gesloten attracties
 • Toegankelijkheid
 • Rolstoelingangen
 • Babyswitch
 • Single rider
 • Onrides
 • Roken
 • Kluisjes
 • Toiletten
 • WiFi
 • Huisdieren
 • Verloren voorwerpen
 • Betalen en geld opnemen
 • Babyverzorging
 • EHBO
 • Eten en drinken
 • Statiegeldbekers
 • Parkreglement

Foto's van ons dagje Toverland

Anderen bekeken ook...

Pretpark aanbiedingen Nederland

5 x pretpark overnachtingen

Dierentuin aanbiedingen Nederland

Hotels met aquapark

Laatst toegevoegd

Populaire Thema's

Actuele vakantie aanbiedingen