Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Zoek functie placeholder
Dolfinarium review

Dolfinarium review

Dolfinarium review

Boek hier de beste aanbiedingen

Dolfinarium

In de zomervakantie van 2022 zijn we met ons gezinnetje naar het Dolfinarium geweest. Ben je benieuwd hoe het ons is bevallen en wil je handige tips lezen? Lees dan onze Dolfinarium review.

Informatie over het Dolfinarium

Het Dolfinarium is is het grootste zeezoogdierenpark van Europa en ligt in Harderwijk. Bij het Dolfinarium maak je gebruik van betaald parkeren. Een parkeerkaart kost 10,50 en moet je met pin betalen.

Onze review

Op maandag 8 augustus 2022 zijn we naar Harderwijk afgereisd voor een dagje Dolfinarium. Het park was deze dag open van 10.00 uur tot 17.00 uur. Om 09.45 uur kwamen we aan bij het Dolfinarium. Nadat we betaald hadden konden we de parkeerplaats op rijden. We stonden op parkeerplaats 2. Vanaf hier was het een paar minuten lopen naar de ingang.

Binnenkomst

Bij de ingang stond een kleine rij. Onze incheck duurde best lang omdat de tickets op de telefoon haast niet te scannen waren. We kregen een plattegrond en muntjes voor de dolfijnenshow.

Eenmaal in het park zagen we de Steller zeeleeuwen als eerste. We stonden even te kijken en toen kwam er een vrouw aanlopen die van alles vertelde over de zeeleeuwen. Deze educatieve presentatie duurde ongeveer 10 minuten.

 

Planning maken

Na de Steller zeeleeuwen hadden we bedacht om zoveel mogelijk presentaties bij te wonen. Je kunt de dieren namelijk goed zien tijdens een presentatie. Buiten de presentaties om is er bij de meeste dieren maar weinig te beleven. Op de plattegrond staat een tijdenschema van alle shows. Gelukkig had ik een pen bij zodat ik kon nummeren in welke volgorde we de presentaties zouden bekijken.

Kluisje huren

Omdat het vandaag lekker is weer hebben we de zwemspullen meegenomen. Maar we hebben geen zin om daar de hele dag mee te moeten lopen dus huren we een kluis. Je kunt een kleine kluis huren voor 4 euro en een middel kluisje voor 7 euro.
De kluis kon je openen door middel van een zelfgekozen wachtwoord plus een icoon van een dier. Je kon dan heel de dag gebruik maken van je kluis.

 

Educatieve presentaties

We hebben 6 presentaties gezien van de 8. Zo zagen we de walrussen, zeehonden, zeeleeuwen, dolfijnen, roggen en haaien. Om 12 uur mochten we de voorstelling in DolfijndoMijn bezoeken. Hier hadden we muntjes voor gekregen bij de kassa. Je kon de show maar 1 keer per dag bijwonen vanwege de drukte. De blauwe muntjes die we kregen gaven recht op toegang voor de show van 12.00 uur. De roggen en haaien waren favoriet bij onze kids want ze mochten deze aaien. Hoe stoer is dat!

Rond 14.00 uur waren onze jongste kinderen het beu om heel de tijd stil te zitten en te luisteren tijdens een presentatie. Vandaar dat we de Californische zeeleeuwen en de bruinvissen presentatie niet hebben gezien.

 

Eten en drinken

Na de dolfijnenshow van 12.00 uur hebben we wat te eten gehaald bij de Strandgaper. We hadden een kortingspas via het werk van mijn man waarbij we een entree met snackmenu hadden. Je kreeg dan een frietje, snack en frisdrank.

De wachtrij was lang maar dat kwam omdat we niet echt een slimme tijd hadden gekozen om te gaan eten. Iedereen die uit de show kwam bedacht om te gaan eten volgens mij. Toen we er 3 kwartier later langs liepen was er namelijk niks te doen. Het eten was erg lekker.

Onder Odiezee

Aangezien de kinderen geen zin meer hadden in educatieve presentaties gingen we een poging wagen om oog in oog te staan met dolfijnen en walrussen. Met een grote lift ga je naar beneden.

Je komt uit in Onder Odiezee Café. Het valt meteen op dat er grote glazen wanden zijn waardoor je in het water kijkt. Het water van de dolfijnen was niet helder. Je zag de dolfijnen dan ook alleen maar als ze dicht langs de wand zwommen. Gelukkig deden ze dit een aantal keer.

Bij de walrussen was het drukker. Het water was helderder dus je kon de walrussen goed zien. In Onder Odiezee Café kun je een hapje eten of wat drinken. Wanneer het druk is valt het uitzicht vanaf een tafeltje wat tegen omdat er heel veel mensen voor de glazen wand staan.

Waterpret

Rond half 3 zijn we naar de kluis gelopen om de zwemspullen te gaan pakken. Yes, eindelijk mochten de kinderen spelen in het water.

Wanneer je je wil omkleden moet je niet preuts zijn aangelegd. Er zijn namelijk maar 2 grote kleedkamers. 1 voor dames en 1 voor heren. Vind je dit niet prettig dan kun je er ook voor kiezen om je om te kleden in een van de wc’s.

(Waterpret is geopend vanaf 20 graden).

We zochten een plekje op het gras om de handdoeken neer te leggen en gingen toen het water in. Het water was best koud maar de kinderen ondervonden hier weinig hinder van (mama dan weer wel).

De kinderen hebben heerlijk gegleden van de glijbanen. De twee jongens en papa gingen ook de grote glijbanen proberen. We waren een beetje bang dat ons ventje van 5 (zonder zwemdiploma) niet van de glijbanen zou mogen maar er was geen toezicht. Hij kon dus ook mee onder het toeziend oog van papa en met zijn zwemvest aan.

De glijbaan waar je met een zwemband vanaf kon met zijn tweeën was favoriet. Na het zwemmen hebben we nog een ijsje gegeten op het terras bij de Zandhapper.

 

Conclusie

We hebben een leuke dag bij het Dolfinarium gehad. Vooral het spelen in de speeltuinen en bij Waterpret was bij de kinderen favoriet. Ook Onder Odiezee vonden ze erg leuk.

De educatieve presentaties vonden de kinderen op een gegeven moment niet zo leuk meer. Maar dat kwam ook door de leeftijd. De 2 jongsten zijn namelijk 4 en 5. Ze hebben geen zitkont en stil zijn is ook een uitdaging.

Wanneer je al eens eerder bij het Dolfinarium bent geweest dan zie je een groot verschil in de shows met de dieren. Vroeger deden de dieren veel trucjes maar dat doen ze tegenwoordig niet meer.

De dieren laten zien wat ze kunnen op een educatieve manier. Zoals: bek openen om tanden te kunnen inspecteren of op de rug gaan liggen zodat de buik onderzocht kan worden. Het Dolfinarium ligt namelijk regelmatig onder vuur bij dierenactivisten.

Al met al hebben we een leuke en leerzame dag gehad. Wij geven het Dolfinarium een 7.

 

Onze tips

  • Koop kaartjes met korting.
  • Ga op tijd. Je staat dan vooraan op de parkeerplaats en hebt genoeg tijd om alles te beleven.
  • Maak een planning zodat je de meeste presentaties ziet.
  • Ga je zwemmen? Huur dan een kluis.
  • Ga naar het Dolfinarium als het warmer is dan 20 graden zodat je van Waterpret gebruik kunt maken.
  • Neem je eigen zwemspullen mee. Een badlaken kost namelijk 25 euro.
  • Ook een eigen flesje drinken is geen overbodige luxe. Een flesje water kost 3,25

 

Praktische informatie over het Dolfinarium

Openingstijden:
De reguliere openingstijden zijn van 10.00-17.00 uur.
Ze kunnen soms afwijken.

Voor meer informatie over het Dolfinarium kijk je op de website van het Dolfinarium.

Aanbiedingen

Wees slim en koop je kaartjes met korting. Voor een actuele aanbieding naar het Dolfinarium ga je naar de pagina;
Dolfinarium met korting.

Anderen bekeken ook...

Dolfinarium met korting

Leuke uitjes in Nederland

Dagje weg met overnachting

Laatst toegevoegd

Populaire Thema's

Actuele vakantie aanbiedingen