Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Zoek functie placeholder
Huttenheugte review

Huttenheugte review

Huttenheugte review

Boek hier de beste aanbiedingen

Center Parcs

Huttenheugte review

In de eerste week van januari zijn we met zijn vijven een midweek naar de Huttenheugte geweest. In deze Huttenheugte review lees je hoe wij het ervaren hebben en krijg je tips voor je verblijf op de Huttenheugte.

Informatie over de Huttenheugte

De Huttenheugte is een 4-sterren vakantiepark in Dalen (Drenthe). Het is een onderdeel van Center Parcs.
In 1972 opende de Huttenheugte haar deuren. Zo’n 50 jaar later is het park volledig vernieuwd.

Vernieuwd

De cottages zijn vernieuwd evenals het zwembad. De Aqua Mundo heeft nieuwe kleedkamers met nieuwe kluisjes en er is een Water Playhouse waar de kinderen heerlijk kunnen spelen met water. Ook de Market Dome is aangepakt. Er is een nieuwe aankleding, een nieuwe receptie en er is een Gametown geopend. Zelfs de bowlingbanen zijn opgefrist. Daarnaast zijn de buitenspeeltuinen vernieuwd.

 

Voor de vakantie

Het grote voordeel als je werkzaam bent als de Vakantiesnuffelaar is dat je als eerste op de hoogte bent van de nieuwste aanbiedingen. Zo was ik in september het Center Parcs Mysterypark voor in de kerstvakantie aan het promoten. Toen ik me bedacht dat dat ook een hele leuke aanbieding was voor ons gezin. Dus heb ik de aanbieding meteen geboekt.

Center Parcs Mysterypark

Wanneer je een Mysterypark boekt weet je van te voren nog niet op welk park je terecht komt. De parken die meedoen met Center Parcs Mystery Park Nederland zijn:

 • het Heijderbos
 • het Meerdal
 • de Eemhof
 • de Kempervennen
 • de Huttenheugte
 • Park Zandvoort

Wanneer je een Mysterypark boekt verblijf je in een Comfort cottage met de mogelijkheid om ingedeeld te worden in een Premium cottage of een VIP cottage.

10 dagen voor vertrek kregen wij te horen dat we waren ingedeeld op Center Parcs de Huttenheugte in een Premium cottage. We konden toen ook al meteen online inchecken.

Lees hier meer over Center Parcs Mysterypark.

Maandag

Aankomst

Op maandag begon ons avontuur naar de Huttenheugte. We zijn rond 14.00 uur vertrokken van huis en we kwamen rond 16.15 uur aan op de Huttenheugte. Doordat we thuis al hadden ingecheckt kreeg je bij de slagboom meteen 5 polsbandjes die dienen als sleutel van je cottage en de kluisjes in het zwembad. Ook krijg je met de polsbandjes toegang tot de Aqua Mundo. We konden dus meteen doorrijden naar onze cottage.

Bij de cottage aangekomen zijn we eerst naar binnen gegaan om de boel te verkennen. Ik was blij verrast om te zien dat de bedden al waren opgemaakt en dat we een ligbad tot onze beschikking hadden. Ik had namelijk ergens gelezen dat de Premium services niet meetellen als je een Mysterypark boekt. Ook had ik verwacht dat we alleen een douche zouden hebben. Dus ik was erg happy. Scheelt weer een hoop tijd als je geen 5 bedden op moet maken.

Market Dome

Nadat we de tassen hebben uitgepakt en de slaapkamers hebben verdeeld gaan we op weg naar de Market Dome om wat te eten. De kinderen kijken hun ogen uit wanneer we de Market Dome binnen lopen. Ze lopen over de hangbruggen, kijken naar de papegaaien, vissen, schildpadden en mooie planten.

Dan gaan we eten bij Frites Affairs. Hier regel je zelf je bestelling en wanneer je bestelling klaar is word je geroepen. Sausjes en drinken mag je zelf pakken. Het grote voordeel is dat het refill is dat betekent dat je saus of drinken extra kan pakken als het (bijna) op is.

Na het eten gaan we naar de supermarkt om wat boodschapjes te doen. Daarna wandelen we weer terug naar ons huisje. Gelukkig is het droog. Ze geven namelijk de hele week regen aan en we zitten op 20 minuten lopen van de plaza. Dus de paraplu’s zijn mee maar droog weer zou natuurlijk wel erg fijn zijn. Helaas kun je dat niet bijboeken.

In de avond ploffen we neer op de bank met de televisie en de haard aan. We hebben de Chromecast meegenomen van thuis dus we kunnen lekker Netflixen.

Dinsdag

Jeetje mina, wat een nacht hebben we achter de rug. De 2 jongsten lagen samen op 1 kamer in een stapelbed. Dit was geen succes! Ze waren om 04.00 uur wakker en hebben daarna niet meer geslapen. Ook niet nadat we ze uit elkaar gehaald hadden.

Papa is daarom om 07.15 uur al buiten aan het hardlopen. Gelukkig kwam hij een uurtje later terug met verse broodjes en croissants zodat we een lekker ontbijtje konden eten.

 

Zwemmen

Om 10.00 uur is het zwembad open en een paar minuten over 10 zijn we in de Aqua Mundo. We zochten een mooi plekje uit met zicht op de Water Playhouse, de glijbaan en het golfslagbad.

Aangezien ik een enorme koukleum ben en veel klachten had gelezen over de temperatuur in de Aqua Mundo had ik er best schrik van. Maar het viel me alles mee.

De temperatuur in de Aqua Mundo zelf was aangenaam. Het water van het zwembad was niet heel warm maar ook niet heel koud. Zeker als je eenmaal ”door” bent is het goed te doen. Binnen no time lag ik kopje onder en dat wil wel wat zeggen. Ik ben meestal niet zo snel met wennen aan “koud” water.

De kinderen hebben zich uitstekend vermaakt in het golfslagbad, de glijbaan, de wildwaterbaan en de Water Playhouse. De twee oudsten ( 6 en 12) konden geen genoeg krijgen van de wildwaterbaan en de jongste (4) was niet weg te slaan in de Water Playhouse waar ze heerlijk kon glijden en spelen.

Rond 11 uur werd het steeds drukker. Er stonden flinke wachtrijen bij de glijbaan en de wildwaterbaan. Rond 11.30 uur zijn we weer uit het zwembad gegaan om in het huisje te gaan lunchen.

Na de lunch waren de kinderen moe. (Goh wat verrassend). Ze zijn met een filmpje op de bank of in bed gaan liggen. Papa gaat even lekker in bad en ik ga aan de slag met de Huttenheugte review.

Ons kleine mopke valt in slaap. De mannen gaan naar de Martketdome en ik ga even lekker in bad liggen. De mannen kijken nog even wat het kost om een golfkarretje te huren voor de rest van de week maar we vonden € 160,- toch te duur voor een midweek. Dan maar hopen dat het droog blijft de rest van de week. Ook vandaag hebben we geluk met het weer.

Action Factory

In de avond gaan we naar de Action Factory. Hier kun je trampoline springen, midgetgolfen, in de Bumper cars of Mini cars. De kinderen willen meteen van alles gaan doen. Helaas kunnen hun spaarcentjes er niet in en moeten we eerst tokens of een kaart kopen met tegoed erop.

Koop je een kaart dan moet je daar minstens € 14,99 op zetten en je betaalt ook nog € 1,50 voor de kaart. Nu zijn de prijzen zo hoog dat je zo door die € 14,99 heen bent en zeker met 3 kinderen.

De kinderen gaan in de Bumper cars, de Mini cars en springen op de trampoline. Na het spelen ploffen we neer op het terras. Je kunt niet contant betalen want je bestelling doe je online door een QR-Code te scannen. Op zich erg handig als je het niet vervelend vind om contactloos te betalen.

Quiz night

Om 20.00 uur begint de Quiz night en we besluiten mee te spelen omdat de jongste kinderen nog zo lekker aan het spelen zijn. Met zijn drieën gaan we de strijd aan tegen zo’n 30 andere teams.

Je krijgt een afstandsbediening waarmee je antwoorden kan doorgeven. Er zijn 40 vragen en het team met de meeste punten wint. Het is een leuke quiz met genoeg variatie erin. Helaas zijn we niet in de top 3 gekomen. We hebben ook geen idee op de hoeveelste plek we geëindigd zijn want dat lieten ze niet meer zien.

Na de quiz lopen we weer terug naar het huisje (het is nog steeds droog) en gaan de kinderen naar bedje. Wij hopen op een betere nacht.

Woensdag

Aqua Mundo

Na een goede nacht beginnen we de dag met een lekker ontbijt. Het regent dat het giet. (Ja ja, daar is de regen). Dus we blijven lekker in het huisje. Aangezien het overdag hartstikke druk is in het zwembad besluiten we om rond etenstijd te gaan zwemmen. We zijn er rond 16.30 uur en blijven tot ongeveer 18.30 uur. Het is nog best wel druk in het zwembad. We vinden ergens achteraf een plekje om te zitten. Voor de rest gaan we van de wildwaterbaan, genieten van de golven in het golfslagbad en gaan buiten zwemmen. In de Aqua Mundo zul je je niet snel vervelen.

Zo is er een golfslagbad, een buitenbad met glijbaan, een binnen glijbaan, een stroomversnelling, 2 bubbelbaden, een peuterbadje en een Water Playhouse.

Crazy Bingo

Na het zwemmen eten we een frietje bij Frites Affair. Daarna gaan we naar de Action Factory om te kijken of we een plekje kunnen bemachtigen voor de Crazy Bingo. Het is er om 19.15 uur al hartstikke druk. We vinden gelukkig nog een tafeltje en kunnen dus meedoen aan de bingo. De kinderen spelen in de Action Factory en wij doen gezellig mee aan de bingo. We hebben helaas geen prijs.

De Bingo was leuk voor een keer maar ik zou er niet snel nog een keer aan mee doen. De prijzen vond ik eerlijk gezegd een beetje tegenvallen. De hoofdprijs was een cheque van 250 euro voor een nieuw verblijf. Andere prijzen waren o.a. een hapjespan, een tas, een grillplaat en aroma diffuser. Ook kon je een prijs inwisselen voor een wildcard voor de hoofdprijs. Had je pech dan had je helemaal geen prijs.

Daarnaast ben ik geen type dat graag op een podium staat. Voor de hoofdprijs moest je de strijd aangaan met andere kandidaten. Daarbij moest je vragen beantwoorden voor een volle zaal. Niet echt mijn ding. Ook duurde de avond ontzettend lang. Dus voor mij geen bingo meer de volgende keer.

Donderdag

Vandaag zijn we op tijd wakker en besluiten we om weer op tijd naar het zwembad te gaan. Het was ons goed bevallen om als een van de eersten in de Aqua Mundo te zijn. We hadden weer een goede plek uitgezocht en het was nog lekker rustig.

Kinderboerderij

Na het zwemmen zijn we gaan lunchen en daarna hebben we weer rustig aan gedaan in de cottage en we zijn naar de kinderboerderij geweest. Er waren schapen, ezels, geiten, cavia’s en konijnen. De jongste vond het schitterend. De jongens hadden hun oog laten vallen op een trekvlot waarmee je van de ene kant naar de andere kant van een meertje kon gaan. Dit hebben ze een paar keer gedaan. Ze wilden ook nog graag spelen in de speeltuin maar helaas was alles nat.

Animatie

Bij de Action Factory is een show bezig voor kinderen met Orry en zijn vrienden. De show is erg leuk en de kinderen kijken hun ogen uit. Na de show is het tijd voor de kids disco. Onze kleine meid swingt erop los met Orry en de rest.

Na de disco gaan we naar de supermarkt want we hadden bedacht om broodje knakworst te eten. Helaas was er geen brood meer te koop in de winkel. Toen hebben we maar besloten om wat te eten in het zwembad.

Dus terug naar het huisje, omkleden en zwemmen. We hadden het zo naar onze zin in het zwembad dat we niet toe kwamen aan eten. Dus bedachten we om na het zwemmen wel wat te gaan eten. Om 21.00 uur ging het zwembad dicht en we zijn tot sluitingstijd gebleven.

Na het zwemmen bleken alle eetgelegenheden al dicht te zijn. De enige mogelijkheid was om in de Action Factory wat te eten op het terras. Het enige wat hier nog mogelijk was, was friet en een paar dure snacks.

De jongste stond heerlijk te dansen tijdens de live muziek. Terwijl wij aan het bedenken waren wat we nu gingen eten. Uiteindelijk besloten om een shoarmatent (Pyramide in Dalen) te bellen om daar pizza’s te bestellen. Dus hup met zijn allen in de auto om de pizza’s af te halen.

Ik moet zeggen dat de pizza’s heerlijk waren. We kregen de pizza ook geen van allen op terwijl we echt veel honger hadden. In de avond hebben we het haardje weer aan gezet en samen een potje gekaart. Op naar de laatste dag.

Vrijdag

Plopsa Indoor Coevorden

Vandaag is de laatste dag. We staan op tijd op om alles klaar te maken voor vertrek. Om 10.00 uur moeten we de cottage uit. We hebben besloten om nog niet naar huis te rijden maar de vakantie af te sluiten in Plopsa Indoor Coevorden. De kaartjes heb ik afgelopen woensdag gewonnen via Vakantieveilingen.

We parkeren de auto op de algemene parkeerplaats van Center Parcs en lopen te voet naar Plopsa Indoor Coevorden.
Dit is maar een paar minuutjes lopen.

We hebben een heerlijke dag gehad in Plopsa land. Bij binnenkomst konden ze op de foto met Bumba. Enige nadeel is dat ze in de camera kijken van de vrouw van Plopsaland.
Je kunt deze foto kopen.

De attracties draaien over het algemeen om en om. Dit kan soms een beetje onhandig zijn maar je hoeft nooit langer dan een kwartier te wachten. Van een medewerker hoorde ik dat het vrij druk was al vond ik het qua drukte echt wel meevallen. Je hoefde nergens lang te wachten.

Om 14.30 uur was de Bumba show. Dit vond uiteindelijk alleen de jongste leuk dus de jongens doken alweer in de achtbaan. Vandaag was het een mooie dag dus ook de buiten attracties waren open.

Na een leuke dag zijn we om 17.15 uur weer terug gereden naar Brabant. Als afsluiter nog even naar de MC Donalds en dan zit de vakantie er echt op.

Accommodatie

We zijn ingedeeld in een vernieuwde Premium cottage van 59m2. We verbleven in nummer 535. Deze cottage lag aan de andere kant van het park. De cottage zelf was netjes en schoon. De bedden waren opgemaakt bij aankomst en het was erg warm bij binnenkomst.

Er waren 3 slaapkamers. Een slaapkamer met stapelbed en twee slaapkamers met tweepersoonsbed. Een van die slaapkamers had een föhn en 2e televisie op de slaapkamer. De keuken was klein maar met de volgende faciliteiten: vaatwasser, combi-microgolfoven, filterkoffiezetapparaat, NESCAFÉ® Dolce Gusto, broodrooster, citruspers, kookplaat en koelkast.

De badkamer had een ligbad waarin je ook kon douchen. Het ligbad was laag dus niet zo comfortabel als thuis maar toch lekker om even tot rust te komen in het ligbad. De bedden lagen vrij hard maar dat vind ik nogal snel aangezien ik thuis een waterbed heb.

De temperatuur in de cottage kon je zelf (deels) regelen met de thermostaat. De thermostaat was namelijk begrensd op 21 graden. Overdag was dit prima. Bijna te warm zelfs. Maar in de avond voelde je het echt wel afkoelen.

Wanneer je dan denkt, ik steek de haard aan voor wat warmte dan kom je bedrogen uit. Of je moet er echt met je neus bovenop gaan zitten. Hoe het kan weet ik niet maar het lijkt erop dat de warmte samen met de rook naar buiten wordt geloosd. Erg jammer. 6 blokken hout kost zo’n 16 euro. De haard is dus echt puur voor de gezelligheid en niet voor de warmte. In de nacht wordt de temperatuur terug gezet naar 18 graden.

Terwijl wij er waren lag de temperatuur zo rond de 10 a 11 graden overdag. In de nacht was het zo’n 7 a 8 graden. Overdag vond ik de temperatuur prima maar in de avond was het toch wel aan de koude kant. Gelukkig had ik wat dekens mee genomen.

 

Onze Huttenheugte review

We hebben een ontzettend leuke tijd gehad op de Huttenheugte. Het zwembad is mooi, de water temperatuur was oke en de Wildwaterbaan en de Water Playhouse waren favoriet.

De cottage was schoon en van alle gemakken voorzien. Het enige minpunt was de temperatuur in de avond.

Qua eten en drinken kunnen we geen oordeel geven over de restaurants want daar zijn we niet geweest. Wel hebben we bij Frites affair gegeten. Het eten was daar erg lekker. Het grote voordeel is dat je drinken en sausjes kunt bijvullen.

In de supermarkt hebben ze voldoende producten maar ga wel op tijd als je brood wil halen. Wanneer je later op de dag komt is er waarschijnlijk geen brood meer. De prijzen in de supermarkt vonden we wel vrij hoog.

Er zijn veel activiteiten te doen waarbij de meeste activiteiten wel tegen betaling zijn. De Action Factory was bij de kinderen favoriet. Hier konden ze heerlijk spelen. Helaas was dit wel allemaal tegen betaling.

Qua animatie wordt er veel georganiseerd zowel voor kinderen als voor volwassenen. Er is iedere dag wel iets te doen zoals een show, disco, bingo of live muziek.

De score die wij de Huttenheugte zouden geven is een 8.

 

Onze tips

 • Download de app. Hier staan alle activiteiten in en kun je reserveringen plaatsen.
 • Neem een stekkerdoos mee van thuis want er zijn niet heel veel stopcontacten in de cottage.
 • Zwemvleugels kun je thuis laten voor kleine kinderen. Er zijn zwemvesten aanwezig in het zwembad.
 • Ga op tijd naar de winkel als je brood wil halen, (je kunt er ook voor kiezen om broodjes te laten bezorgen)
 • Neem dekens mee tegen de kou als je een koukleum bent.
 • Neem boodschappen mee of doe boodschappen in een supermarkt in de buurt om voordeliger uit te zijn.
 • Ga op tijd naar het zwembad om een goede plek te kunnen bemachtigen.
 • Zorg dat je een goedgevulde portemonnee bij hebt want bijna alles kost geld.
 • Wil je een goed plekje hebben voor de entertainment ga dan op tijd richting de Action Factory.
 • Kijk goed naar de openingstijden van de eetgelegenheden.
 • Maak per dag een planning met wat je graag wil doen, gebruik hierbij de app om te zien wat er te doen is.
 • Heb je (kleine) kinderen? Ga zeker een dagje naar Plopsaland indoor Coevorden.
 • Koop kaartjes voor Plopsaland met korting bij Vakantieveilingen.

Praktische informatie

Inchecken: na 16.00 uur
Uitchecken voor: 11.00 uur
Huisdieren toegestaan

Voor meer informatie over de Huttenheugte klik je hier.

 

Laatst toegevoegd

Populaire Thema's

Actuele vakantie aanbiedingen