Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Zoek functie placeholder
Wildlands review

Wildlands review

Wildlands review

Boek hier de beste aanbiedingen

Tripper

Inhoudsopgave:

Wildlands review

Op donderdag 25 april 2024 zijn we een dagje naar Wildlands Adventure Zoo Emmen geweest. We waren een midweekje op vakantie bij Vakantiepark Drouwenerzand en na een aantal dagen doorgebracht te hebben in het attractiepark was de dierentuin een leuk uitje tussendoor. Lees hier onze Wildlands review.

Informatie over Wildlands Adventure Zoo Emmen

Wildlands Adventure Zoo Emmen is een dierentuin met 3 verschillende werelden. Zo kun je er op ontdekking in Nortica, Jungola en Serenga. In Wildlands kun je meer dan 250 diersoorten ontdekken. Wildlands werd in 2016 geopend en kwam in de plaats van Dierenpark Emmen,

Nortica

Nortica is de wereld van de ijzige kou. Je komt binnen in het havengebied en ziet meteen de zeeleeuwen door het water schieten. Er zijn felgekleurde boeien, grote fuiken en de geur van vis: welkom in Nortica Hafên!

Er is een aquarium (het Nortica Aquarium) dat een laboratorium is waar vissen en andere dieren uit koude zeeën van Noordelijk Europa geobserveerd kunnen worden. Spot gladde haaien, kathaaien en gevlekte roggen en leer alles over zoutwatervissen en de ongewervelde diersoorten. Hier doe je onderzoek naar het leven in de koude oceanen.

De volgende dieren kun je zien in Nortica:

 • Zeeleeuwen
 • IJsberen
 • Pinguïns
 • Sneeuwuil
 • Stinkdier
 • Wasbeer
 • Eekhoorn
 • Bever

Wil je meer te weten komen over de dieren dan kun je een presentatie bijwonen over de zeeleeuwen, ijsberen en pinguïns.

Ook kun je hier een 4D-testride maken.
Welkom aan boord voor een testvlucht met de Arctic 1! Het onderzoeksvoertuig vliegt, duikt en glijdt over het landschap beneden je. Zo zag je de Poolgebieden nog nooit! Zorg dat je gordel vast zit, zet je schrap en geef je over aan dit onvergetelijke avontuur. En pas op – laat de ratten niet meereizen!

Opwarmen met iets lekkers doe je in restaurant Zembla.

Jungola

In Jungola begin je met een avontuurlijke route door de Vlindertempel waar honderden exotische vlinders vliegen. In de tropische kas vaar je Rimbula River af. De rivier voert je rakelings langs de olifanten en apeneilanden. In Jungola kom je oren en ogen tekort.

De volgende dieren zie je in Jungola:

 • Apen
 • Koi karpers
 • Vlinders
 • Slangen
 • Breedvoorhoofdkrokodil
 • Olifanten
 • Vogels
 • Apen
 • Otters

In Jungola kun je Jim’s Jungle Test doen. Jim is een vogelkenner die in de jungle neerstortte met zijn vliegtuig. Hij wist te overleven en heeft van alles geleerd over de natuur om hem heen. Weet jij ook zoveel van de natuur? Test je kennis met Jim’s Jungle Test. Er is een proef opdracht, kennis quiz, voel-test en je hoort veel spannende verhalen.

Wil je meer te weten komen over olifanten? Luister dan naar een dierverzorger die je alles vertelt over de olifant tijdens de olifantenpresentatie.

In restaurant Rimbula kun je plaats nemen op het terras en genieten van een hapje en drankje.

Serenga

Serenga is de wereld van de hete droogte. In Dogondorp wandel je tussen de geiten en ezels. Je komt langs prairiehondjes en betreed Momma Dunia’s National Park.

De volgende dieren zie je in Serenga:

 • Geiten
 • Ezels
 • konijnen
 • kippen
 • Leeuwen
 • Neushoorns
 • Giraffes
 • Zebra’s
 • Gnoes
 • Impala’s
 • Waterbokken
 • Bavianen
 • Schildpadden
 • Vissen
 • Naakte molratten
 • Axoloti

Hier kun je een avontuurlijke safaritocht maken in een oude truck. Je rijdt over de savanne en leert van alles over de zebra’s, neushoorns, kamelen enz.

Er is zelfs een achtbaan te vinden in Wildlands Zoo. Je maakt een sensationele rit door de oude mijn Tweestryd in Serenga. Stap in een van de twee mijnkarren en geniet van deze spannende rit.

In Kifaru Ranger Station kun je als een echte ranger de dieren op de savanne in de gaten houden. Je kunt zelfs een ranger examen doen.

Middenin de Serenga woestijn ligt een ontspoorde trein. In de trein liggen slagtanden, dierenhuiden en vangkisten. Vanuit de trein zie je de kamelen voorbij sjokken.

Animazia is een xl speelparadijs vol touwbruggen, boomhutten en glijbanen. Ook is er een speelhoek voor de allerkleinsten.

In Serenga kun je verschillende presentaties bijwonen. Denk aan: leeuwenpresentatie, nijlpaardenpresentatie en bavianenpresentatie.

Aan de rand van de savanne kun je eten bij Momma’s restaurant. Vanaf het terras zie je de neushoorns, zebra’s en giraffes.

Onze review

We waren een midweek op vakantie bij Drouwenerzand en ter afwisseling wilden we een dag iets anders gaan doen. We kozen ervoor om naar Wildlands Zoo te gaan. In 2015 zijn we hier ook een dagje geweest. Het is een mooie dierentuin maar ver rijden vanuit Brabant. Vandaar dat we besloten om er nu naartoe te gaan. Vanuit Drouwenerzand is het een klein half uurtje rijden.

Om 11.15 uur waren we bij Wildlands aangekomen. We besloten om eerst naar Serenga te gaan. Ze gaven in de middag namelijk regen aan dus kozen we ervoor om eerst zoveel mogelijk dieren buiten te zien.

Onze review over Serenga

We begonnen in het Dogondorp. Dit vonden de kinderen niet heel spectaculair omdat ze thuis op de kinderboerderij ook geiten, kippen en ezels kunnen zien. Maar natuurlijk moesten de geitjes wel even geaaid worden.

De prairiehondjes vonden ze helemaal leuk. Deze lopen los dus ze kunnen heel dichtbij komen. Daarna kwamen ze een speeltuin tegen dus moest er even gespeeld worden. Zelfs papa vermaakte zich er prima.

De nijlpaarden hadden net eten gekregen dus we konden ze van dichtbij bewonderen. Wat een indrukwekkende dieren zijn dat. De nijlpaarden kun je ook onder water bekijken. Dit was ook heel erg gaaf.

We vervolgden onze rit langs kangoeroes en de leeuwen. Helaas waren er alleen leeuwinnen te zien. Daarna zagen we giraffes, zebra’s en stokstaartjes. Toen was het tijd om plaats te nemen in de oude truck voor een safaritocht over de savanne.

Het is erg leuk om op deze manier een rondje langs de dieren te maken. Je krijgt van alles te horen over de dieren dus het is ook nog leerzaam.

Na de safaritocht kwamen we bij de bavianenvallei aan. Hier kom je ogen tekort omdat de bavianen continu rare fratsen uithalen. We hebben echt flink gelachen.

De achtbaan Tweestryd is niet de hele dag open. Wij kwamen op precies het juiste moment langs. Hij was net een kwartiertje open. Er reed maar 1 karretje en we moesten ongeveer een kwartiertje wachten. Het is een leuke achtbaan alleen de jongste vond het toch wel een beetje spannend.

De ontspoorde trein vonden de kinderen ook super leuk. Er is van alles te zien en ontdekken.

Daarna zijn we naar binnen gegaan om de dieren in het aquarium te bewonderen. De schildpadden zijn echt groot en ze kijken hun ogen uit.

We besluiten om hier ook een hapje te eten want het is ondertussen alweer half 2. De kinderen hebben eigenlijk geen tijd om te eten want ze willen ontzettend graag spelen in Animazia.
Ik schrok eerlijk gezegd van de prijzen. Zeker omdat we bij Drouwenerzand onze pinpas niet hoeven te gebruiken. Maar het eten was wel lekker.

De kinderen hebben we nog even lekker laten spelen maar vervolgens kregen we ze niet meer mee. Ze vonden het zo leuk dat ze niet meer verder wilden. Maar we hadden pas een wereld ontdekt en het was alweer 14.00 uur. Dus onder lichte dwang namen we ze mee naar Nortica.

Onze review over Nortica

Zodra je bij Nortica aankomt waan je je in een andere wereld. Je ziet meteen de zeeleeuwen zwemmen. De aankleding in het park is echt geweldig mooi. Er is op geen enkel detail bespaard.

Bij de wasberen dachten we in eerste instantie dat ze nep waren… Tot we ze zagen bewegen. De pinguïns zijn ook altijd leuk om te zien. De pinguïns kun je ook onder water bekijken. Evenals de ijsberen. Bij ons zaten de ijsberen niet in het water.

Helaas hebben wij geen enkele dierenpresentatie gezien en ook de 4D simulator Arctic 1 hebben we niet bezocht omdat deze gesloten was.

 

Onze review over Jungola

Jungola hadden we voor het laatst bewaard omdat ze in de middag regen hadden aangegeven. Deze wereld is grotendeels overdekt. Zo start je in de Vlindertempel waar honderden exotische vlinders vliegen. Je komt hier ogen te kort. Overal waar je kijkt zie je vlinders en prachtige planten. Het is hier wel warm en de luchtvochtigheid is hoog. Dus de kinderen waren de warmte op een gegeven moment wel beu.

Vanuit de Vlindertempel kom je uit op de Olifantenvallei. Wat een prachtige beesten om te zien. Een olifant stond vlak langs de looproute en kwam met zijn slurf erg dichtbij. Hij blies ons zelfs even nat. Daarna kwamen we langs hoge bomen en bossen. Ik dacht apengeluiden te horen en was op zoek naar de box waar het geluid uit kwam. Deze kreeg ik niet gevonden, wel zag ik echte aapjes in de bomen. Bijzonder om te zien.

Weer iets verder kwamen we langs een vlonder waarbij je jezelf naar de overkant moet trekken. Yannick was zeer enthousiast en schoot bijna het water in. Gelukkig kon papa hem nog net op tijd tegen houden. Met droge voeten gingen we weer door.

Nu kwamen we uit bij Birdy Bush. Hier zie je de mooiste vogels vliegen. Je kunt hier wat eten kopen en deze voeren aan de vogels. Ook hier is het weer erg warm. Dus ook hier wilde de kinderen niet heel lang blijven.

Dan komen we in het gedeelte wat ik het mooiste vind van Wildlands, namelijk Rimbula. Je hebt hier echt het gevoel in een ander land te zijn. Ook hier is het warm en is de luchtvochtigheid hoog. We hebben onze ogen uitgekeken. Je ziet hier prachtige planten, verschillende dieren en je kunt zelfs een boottocht maken.

Het was niet druk en konden meteen in de boot stappen. Je vaart hier langs de olifanten, apen, watervallen en door een grot. Tijdens de boottocht krijg je uitleg van Jim. Hij vertelt je allerlei weetjes over de jungle en de dieren.

Jim’s Jungle Test hebben we niet gedaan en ook de olifantenpresentatie hebben we gemist.
Na ons avontuur in de jungle waren we allemaal hartstikke moe en besloten we om terug te gaan naar Drouwenerzand. Hier hebben we nog wat gegeten en een paar attracties gepakt.

Onze tips voor een dagje Wildlands Adventure Zoo

 • Boek een ticket met korting. Zijn deze niet beschikbaar dan kun je op de website van Wildlands een ticket kopen.
 • Check de website van Wildlands om te kijken welke activiteiten en presentaties er zijn.  Ook vind je hier praktische informatie over het park.
 • Bespreek van te voren met je gezelschap welke activiteiten en presentaties er zeker op de planning staan. Je kunt dan misschien al een beetje een route uitstippelen.
 • Je hebt zeker een volledige dag nodig om alles te kunnen zien. Wil je echt alle presentaties bijwonen dan denk ik zelfs dat je aan een dag niet genoeg hebt.
 • Bekijk het weerbericht en stem daar je route op af. Gaat het regenen, ga dan naar Jungola.
 • Parkeren doe je in de buurt op een groot parkeerterrein. Je wandelt binnen een paar minuten naar het park.
 • Neem eten en drinken mee. Het eten en drinken in het park is prijzig.

Overnachten in de buurt van Wildlands

Wil je liever twee dagen op avontuur in Wildlands of heb je geen zin om weer helemaal naar huis te rijden na een intensieve dag? Dan zijn er verschillende mogelijkheden om te overnachten in de buurt van Wildlands.

Drouwenerzand

Ga net als ons overnachten bij Drouwenerzand. Je kunt hier slapen in een hotel, boomhut, huisje of kamperen. Tijdens je verblijf heb je toegang tot het attractiepark. In het park is eten en drinken all inclusive. Een echte aanrader met kinderen tot 12 jaar.

Fletcher hotel Emmen

Naast Wildlands vind je Fletcher hotel Emmen. Hier kun je een speciaal arrangement boeken.

Inhoud van het arrangement:

 • Ontvangst met een welkomstdrankje
 • 1 x overnachting
 • 1 x uitgebreid ontbijt
 • 1 x heerlijk 3-gangen shared dining samengesteld door de chef op de dag van aankomst
 • 1 x entreeticket WILDLANDS Adventure Zoo Emmen
 • Gratis fiets- en wandelroutes

Center Parcs de Huttenheugte en Parc Sandur

Vanuit Center Parcs de Huttenheugte rijd je binnen 25 minuten naar Wildlands.
Parc Sandur ligt iets dichterbij, namelijk op 15 minuten rijden afstand. Bij beide Center Parcs parken kun je zwemmen in het subtropisch zwemparadijs, spelen in de indoor speeltuin en genieten in de natuur. Nog niet genoeg dieren gezien? Dan kun je bij beide parken de kinderboerderij bezoeken. Wil je meer informatie lezen over Center Parcs de Huttenheugte? Lees dan onze Huttenheugte review.

Anderen bekeken ook...

Dierentuin aanbiedingen Nederland

Overnachting dierentuin

Pretpark aanbiedingen Nederland

Kindercampings

Hotels met aquapark

Laatst toegevoegd

Populaire Thema's

Actuele vakantie aanbiedingen