Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Zoek functie placeholder
Winter Efteling

Winter Efteling

Winter Efteling

Boek hier de beste aanbiedingen

De Efteling

Inhoudsopgave:

Winter Efteling

Tijdens de Winter Efteling kun je genieten van de Efteling in winterse sferen. Geniet van de mooie lichtjes, de schaatsbaan en proef lekkere winterse lekkernijen. Dit jaar is er voor de 24e keer een Winter Efteling.

Wanneer is de winter Efteling?

De Winter Efteling is dit jaar van
13 november 2023 t/m 4 februari 2024

In totaal kun je dus 12 weken genieten van de Winter Efteling.

Openingstijden Winter Efteling

Door de week is de Winter Efteling open van 11.00 uur tot 18.00 uur. In de weekenden is de Efteling een uurtje langer open. Je kunt dan tot 19.00 uur genieten in het park.

In de kerstvakantie is de Efteling van 10.00 uur tot 20.00 uur open.

Wat is er te doen in de Winter Efteling?

Tijdens de Winter Efteling zijn de meeste attracties gewoon geopend. Een aantal attracties zal dicht blijven. Denk aan de Piraña  en de Vliegende Hollander. De buitenachtbanen zijn geopend zolang het weer het toelaat. Alle binnen-attracties zijn gewoon geopend. Houd er rekening mee dat attracties in onderhoud kunnen zijn.

Zie hier het actuele overzicht van alle attracties die open en gesloten zijn.

Warme Winterse Weide

Op het grote grasveld tussen de Carnaval Festival en de Carroussel is tijdens de Winter Efteling de Warme Winterse Weide.
Voorheen stond op deze plaats het IJspaleis met daarin de schaatsbaan. Dit jaar is de schaatsbaan niet overdekt maar schaats je in de buitenlucht tussen tal van verlichte kerstbomen.

Hier kun je ook opwarmen bij het kampvuur, genieten van live muziek, iets lekkers eten en drinken of je geluk beproeven tijdens een spelletje.

Schaatsbaan

Op de Warme Winterse Weide kun je schaatsen huren om vervolgens een rondje te schaatsen in de open lucht. Je kunt natuurlijk ook zelf schaatsen meenemen.

Entertainment

Tijdens de Winter Efteling is er leuke entertainment in het park. Zo kun je op de foto met Pardoes of een van de Sprookjesbos bewoners. Er zijn verschillende shows te zien en in de weekenden en vakanties kun je genieten van muzikale optredens.

Onze ervaring van de Winter Efteling

Wij wonen vlakbij de Efteling dus wilden we ook dit jaar weer gaan genieten van de Winter Efteling. Aangezien we al jarenlang bij de Efteling komen weten we uit eigen ervaring dat het rond etenstijd rustiger wordt in het park.

We zijn op zaterdag 10 december 2022 naar de Efteling gegaan. Het was erg koud deze dag  (temperaturen rond het vriespunt). We besloten dan ook om pas rond 14.30 uur naar de Efteling te gaan.

In de Efteling app kon ik zien dat er nog lange wachtrijen waren bij de attracties. Bij het Carnaval Festival was de wachttijd wel 95 minuten.

We besloten om eerst naar de draaimolens en de zweefmolens te gaan. Hier was het gelukkig niet zo druk en konden we vrijwel meteen doorlopen. Na een rondje draaien en zwieren zijn we naar de Warme Winterse Weide gelopen.

Je kijkt er je ogen uit. Overal zie je kerstbomen en lichtjes. Er was een live optreden met gezellige muziek die de meeste mensen ook mee konden zingen. Er hing een gezellige ontspannen sfeer.

Je kon hier schaatsen, souvenirs kopen, spelletjes spelen en iets lekkers eten en drinken.

Na de Warme Winterse Weide zijn we naar Station Oost gelopen om te gaan eten. Onderweg hebben we nog een tussenstop gemaakt bij de speeltuin. Bij Station Oost hadden we gelukkig snel een plekje en konden we genieten van een frietje met snack.

Na het eten kwam de trein aanrijden en zijn we met de trein meegereden naar de andere kant van het park. Het is ontzettend leuk om het park vanuit de trein te zien. Het was ondertussen al donker geworden dus we hadden een mooi uitzicht over een verlichte Efteling.

Eenmaal uit de trein zijn we naar de Carrousel gelopen. Hier konden we meteen doorlopen. Na een rondje in de Carrousel hebben we ons opgesplitst. Papa en de middelste gingen in de Vogelrock terwijl wij in de Carnaval Festival gingen. Bij beiden attracties was de wachttijd 20 minuten.

Daarna zijn we een rondje gaan draaien in Sirocco met zijn allen. De jongste wilde heel graag in de ”kroon” ( de Pagode) dus zijn we daar naartoe gelopen. Helaas was het vrij mistig dus het uitzicht was niet geweldig.

Na de Pagode zijn we richting de uitgang gelopen. Bij de uitgang kwamen we nog een paar Sprookjesbos bewoners tegen zoals: een kabouter, een elfje, de fakir en de heks. Na een foto gemaakt te hebben zijn we op weg naar huis gegaan.

We wilden graag de drukte voor zijn dus hebben we besloten om niet naar Aquanura te kijken die om 19.15 uur begon.

 

Tips voor een dagje Winter Efteling

Reserveer je bezoek

Voordat je naar de Winter Efteling gaat dien je te reserveren. Dit doe je op een speciale pagina. Reserveer hier je bezoek.

Check het weerbericht

Tijdens de Winter Efteling kun je kans hebben op slecht weer. Controleer de weersverwachting en bereid je voor op het weer. Gaat het regenen? Zorg voor een regenpak of poncho. Wordt het koud? Zorg dan voor een muts, sjaal en handschoenen.

Controleer de drukteverwachting

Op de website van de Efteling kun je de drukteverwachting in de Efteling zien. Meestal is het doordeweeks lekker rustig en is het in de weekenden drukker. Kijk hier voor de drukteverwachting.

Controleer welke attracties er open zijn

Tijdens de Winter Efteling zijn niet alle attracties open. Zo zijn waterattracties zoals Piraña  en de Vliegende Hollander gesloten. De achtbanen zijn geopend zolang het weer het toelaat. Alle binnen-attracties zijn over het algemeen gewoon geopend. Het is mogelijk dat sommige attracties gesloten zijn voor onderhoud. Wil je weten welke attracties er open zijn? Check het hier.

Installeer de Efteling app op je telefoon

Download de Efteling app en zie een actueel overzicht van de wachttijden, bekijk op je telefoon de plattegrond van het park en bekijk waar en wanneer er shows te zien zijn. Ook kun je in de app zien welke souvenirs winkels er zijn en waar je kunt eten en drinken.

Je kunt er zelfs voor kiezen om een notifactie te krijgen 30 minuten voor een show begint. Zo weet je zeker dat je de show niet mist. Hartstikke handig die Efteling app.

Plan je dagje Efteling

Eigenlijk is een dag te weinig om alles te zien en te beleven in de Efteling. Daarom is het handig om samen met je gezelschap een planning te maken.

Laat iedereen bijvoorbeeld 3 attracties opnoemen waar je zeker in wilt gaan. Bekijk op de plattegrond welke attracties dicht bij elkaar liggen. Zo kun je een handige route uitstippelen om tijd te besparen.

Plan ook de shows in die jullie graag willen zien. Wanneer je in de Efteling bent kan het zijn dat het er druk is. In de app kun je dan kijken bij welke attractie de wachtrij het kortst is. Hier kun je dan je planning op aanpassen.

Vind je een dagje Winter Efteling toch te kort? Kijk dan eens bij de volgende tip.

Blijf overnachten in de Efteling

Wil je niet hoeven haasten tijdens je bezoek aan de Winter Efteling? Boek dan een verblijf met overnachting. Er zijn verschillende mogelijkheden om bij de Efteling te overnachten. Zo kun je overnachten in een van de Efteling hotels of ga naar een van de  vakantieparken van de Efteling. Ook in de buurt van de Efteling zijn voldoende hotels en vakantieparken.

Het grote voordeel van een hotel of vakantiepark van de Efteling is dat je snel in en uit kunt lopen. Je bent er namelijk zo. Hoe lekker is het om even op te warmen in je eigen accommodatie. Of wat later de Efteling in te gaan. Bij Vakantiepark Bosrijk kun je zelfs nog even gaan zwemmen.

Kijk hier voor alle mogelijkheden voor een Efteling overnachting.

 

Plan je dag zo dat je tot sluitingstijd blijft

Wij wonen dichtbij de Efteling en gaan daarom nooit zo vroeg naar de Efteling. Ook is de nood bij ons niet zo hoog om alles in een dag te moeten zien. Toch vind ik het altijd opmerkelijk dat vanaf 17.00 uur de Efteling compleet leegloopt.

Je mist dan eigenlijk het mooiste van de Winter Efteling. Namelijk de Efteling in het donker. Er is niks zo mooi om de Efteling te bewonderen in het donker. Alles is prachtig verlicht en het geeft echt een magische sfeer.

Mijn tip is dan ook om iets later naar de Efteling te gaan zodat je de Efteling nog meemaakt in het donker. Of ben jij een echte bikkel die van 11.00 uur tot 19.00 uur in de Efteling blijft?

Breng een bezoek aan de Warme Winterse Weide en geniet van de kerstbomen, de lichtjes, de schaatsbaan en de gezellige sfeer.

Wil je de Winter Efteling van bovenaf bekijken? Stap dan in de Pagode en ga 45 meter omhoog. De beste tijd om dit te doen is tijdens de schemering.

Het Sprookjesbos mag je zeker niet missen tijdens een bezoekje aan de Winter Efteling. Doe dit het liefste in het donker om te genieten van de echte magische sfeer.

Welke shows moet je zeker gezien hebben tijdens de Winter Efteling

Aquanura is natuurlijk op zijn mooist in het donker. Aquanura start om 17.15 uur, 18.15 uur en wanneer de Efteling open is tot 19.00 uur om 19.15 uur. Aquanura is een 12 minuten durende watershow met water, vuur en licht. Er zijn 200 fonteinen en 900 lichten die bewegen op Efteling muziek.

Raveleijn is een prachtige show met paarden en ruiters die kwade graaf Olaf moeten verslaan. Het is een spannende show die meerdere keren per dag speelt. Het mooist is de laatste show om 17.00 uur omdat de verlichting dan super mooi is.

A Wonderful Wintertime is een muzikale reis met Meneer en Mevrouw Tijd. De show speelt in het Carrousel Theater op hele uren.

Efteling aanbieding

Voor een dagje Winter Efteling koop je kaartjes rechtstreeks bij de Efteling. Prijzen variëren van 38 euro tot 46 euro.

Er zijn ook arrangementen te boeken waarbij je een hotelovernachting inclusief entreeticket boekt.

Arrangementen zijn te boeken bij:

Fletcher hotels

Voordeeluitjes

Zoweg

Anderen bekeken ook...

Oud en Nieuw Efteling

De Efteling

10 x overnachten in de buurt van de Efteling

Pretpark aanbiedingen Nederland

Laatst toegevoegd

Populaire Thema's

Actuele vakantie aanbiedingen