Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Zoek functie placeholder
De Efteling

De Efteling

De Efteling

Boek hier de beste aanbiedingen

De Efteling

Inhoudsopgave:

Over de Efteling

Wie kent dit mooie pretpark niet? De Efteling is een zeer bekend pretpark in Nederland. Jaarlijks trekt de Efteling zo’n 5 miljoen bezoekers.

De Efteling bestaat sinds 1952. In dat jaar werd het Sprookjesbos opgericht. Het Sprookjesbos bestond uit tien sprookjes. Door de jaren heen is de Efteling uitgegroeid tot een prachtig pretpark dat leuk is voor jong en oud. De mascotte van de Efteling is Pardoes.

Praktische informatie over de Efteling

Wanneer is de Efteling open?

De Efteling is het hele jaar geopend en heeft in de zomer speciale zomer avonden. In de wintermaanden kun je genieten van de winter Efteling. Tijdens Oud en Nieuw kun je tickets boeken voor een heel speciale oud en nieuw in de Efteling. Lees hier meer over de openingstijden.

Wat kost een dagje Efteling?

De entreeprijs voor de Efteling varieert tussen € 38,00 en € 46,00, afhankelijk van de bezoekdag. Op de meest rustige dagen is de entreeprijs € 38,00. Op rustige dagen € 41,00, op drukkere dagen € 44,00 en op heel drukke dagen € 46,00.

Wanneer is het rustig in de Efteling?

Op een door de weekse dag is het het rustigst in de Efteling. In het weekend of de vakantieperiode is het een stuk drukker in de Efteling. Er is een speciale kalender waarop je de drukteverwachting kunt zien.

Zijn alle attracties open?

Doordat de Efteling het hele jaar geopend is kan het zijn dat sommige attracties voor langere tijd gesloten zijn wegens onderhoud.

Elke ochtend, één uur voor openingstijd, kun je een verwachting zien van welke attracties open of gesloten zijn en welke attracties mogelijk later open gaan (vanwege weersomstandigheden).

Wil je weten of je favoriete attractie geopend is kijk dan hier.

Efteling attracties

In de Efteling zijn zo’n 62 verschillende attracties, waaronder het Sprookjesbos. Er zijn 8 achtbanen waarvan 1 darkride (Vogelrok) en 1 water attractie (de Piraña). De duurste en grootste attractie ooit gemaakt in de Efteling is Symbolica ( 35 miljoen euro).  De Efteling bestaat uit verschillende rijken. Hieronder worden de verschillende rijken toegelicht.

Fantasierijk

Fantasierijk ligt rond de entree van de Efteling. Belangrijke attracties van Fantasierijk zijn Aquanuara en Symbolica.

Marerijk

De Efteling is ontstaan in Marerijk. Het Sprookjesbos ligt namelijk in Marerijk. Andere belangrijke attracties in Marerijk zijn Droomvlucht, Villa Volta en de Stoomcarrousel.

Anderrijk

Anderrijk ligt aan de rechterkant als je het park binnen komt. Hier vind je de Fata Morgana, Max & Morritz, Fabula en de Piraña.

Reizenrijk

Reizenrijk wordt voor het grootste deel ingenomen door de Siervijver. Op de siervijver varen de bootjes Gondoletta. In Reizenrijk vind je de volgende belangrijke attracties zoals Pagode, Sirocco, Carnaval Festival en Vogel Rok.

Ruigrijk

In Ruigrijk staan de ”ruige” attracties zoals de Python, Joris en de draak, de Vliegende Hollander en de Baron.

Lees hier meer over alle Efteling attracties.

Efteling shows

Tijdens een dagje Efteling kun je ook een heleboel leuke shows bekijken. Zo kun je gaan kijken naar de heldhaftige ruiters in Raveleijn, gaan luisteren naar de Sprookjessprokkelaar of meezingen met Jokie en Jet.

Lees hier meer over alle Efteling shows.

Eten en drinken in de Efteling

Ook de innerlijke mens kan genieten in de Efteling. Er zijn namelijk verschillende eetgelegenheden. Ga je voor een snelle hap, een pannenkoek of wordt het toch een heerlijk diner. In de Efteling kan het allemaal.

Lees hier meer over alle eetgelegenheden in de Efteling.

Efteling overnachten

Bij de Efteling heb je verschillende mogelijkheden om te blijven overnachten. Zo kun je bij de Efteling overnachten in een van de hotels, vakantieparken of accommodaties in de buurt van de Efteling.

Verblijf je in een van de Efteling hotels of vakantieparken dan is dat inclusief toegang tot de Efteling.

 

Efteling hotels

Bij de Efteling heb je de mogelijkheid om te overnachten in het Efteling Hotel, het Loonsche Land hotel en binnenkort kun je overnachten in het Grand hotel.

Voor meer informatie over de Efteling hotels klik je hier

Efteling vakantieparken

Wil je overnachten in een van de Efteling vakantieparken dan slaap je in Efteling Bosrijk of vakantiepark Loonsche Land. Beide parken zijn mooi aangelegd en maar op een maar minuten lopen van de Efteling. Ook hierbij is de entree van de Efteling inclusief.

Overnachten in de buurt van de Efteling

In de buurt van de Efteling zijn verschillende mogelijkheden om te blijven overnachten. Er zijn hotels, b&b’s en vakantieparken in de buurt. Klik hier voor acommodaties in de buurt van de Efteling.

Aanbiedingen

Voor Efteling aanbiedingen kijk je hier.
Je boekt hier je verblijf of tickets met korting.

Bij de volgende aanbieders kun je ook Efteling arrangementen boeken. Zo boek je een hotel inclusief entree voor een leuke prijs.

 

Voordeeluitjes
Fletcher hotels
Zoweg.nl

Anderen bekeken ook...

Efteling review

Zomeravond Efteling

Winter Efteling

Oud en Nieuw Efteling

Pretpark aanbiedingen Nederland

5 x pretpark overnachtingen

8 x Kindvriendelijke hotels Nederland

Laatst toegevoegd

Populaire Thema's

Actuele vakantie aanbiedingen