Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Zoek functie placeholder
Zomeravond Efteling

Zomeravond Efteling

Zomeravond Efteling

Boek hier de beste aanbiedingen

De Efteling

Inhoudsopgave:

Zomeravond Efteling

In de zomer van 2023 is het iedere avond zomeravond in de Efteling! In de maanden juli en augustus is de Efteling iedere dag open tot 22.00 uur. Je kunt dan ook voordelige avond tickets kopen. Lees hier alles wat je wil weten over de Zomeravond in de Efteling.

Efteling Zomeravond openingstijden

Tijdens de Efteling Zomeravond 2023 is de Efteling iedere dag geopend van 10.00 uur tot 22.00 uur. Om de Efteling te bezoeken heb je een geldig entreebewijs én een reservering nodig. Je kunt tickets kopen die een hele dag geldig zijn maar dit jaar kun je ook een avondticket kopen. Ticket Maan, kost € 27,- en geeft je toegang tot de Efteling van 18.00 uur tot sluitingstijd. Een dagticket is geldig van 10.00 uur tot 22.00 uur en kost € 48,-
Klik hier voor tickets.

Lees op deze pagina of een avondticket wel de moeite waard is.

Wat is er te doen tijdens de Zomeravond in de Efteling

Tijdens de Zomeravond in de Efteling kun je natuurlijk genieten van alle attracties zoals je gewend bent maar tijdens de zomeravonden zijn er ook attracties die tot leven komen. Bijvoorbeeld de elfjes uit Droomvlucht. Op de volgende plaatsen komen de attracties tot leven.

 • Ton van de Ven Plein (Droomvlucht)
 • Max & Moritz Plein
 • Fata Morgana Plein
 • Ruigrijk

Zomerstrand

Deze zomer is de grote Speelweide (tussen de Carnaval Festival en de Carroussel)  omgetoverd tot een Zomerstrand. Geniet van het ultieme strandgevoel. Kinderen kunnen hier heerlijk spelen op het enorme springkussen in de vorm van een sombrero of bij het grote zandkasteel. Jokie & Jet zijn ook op het Zomerstrand te vinden. Ze hebben een gloednieuwe parkshow! De Mariachi Band zorgt voor zomerse muziek! Dit is de allereerste keer dat de Efteling een Zomerstrand heeft.

Python-podium in Ruigrijk

Op het Python-podium, naast Station de Oost, kom je alles te weten over snelheid, G-krachten, de attracties én muziek van Ruigrijk. Zet je veiligheidsbril op en zet je schrap voor de ruigste experimenten! Doe mee met verschillende tests en gil het hardst. Wie weet hoor jij jezelf terug in de Ruigrijk-remix.

Ton van de Ven plein

Op het Ton van de Ven plein ( het plein bij Droomvlucht) komt de wereld van Droomvlucht tot leven. In de kleurrijke bloementuin schommelen elfjes op een elfentroon. Kinderen kunnen zich verkleden en laten schminken om zo zelf een écht elfje te worden! In één van de romantische zitjes kun je heerlijk zitten en een mooie foto maken.

Max & Moritz Plein

Zin in een gezellig dorpsfeest? Wees welkom op het Max & Moritz Plein, waar de kwajongens zelf rondsjezen in hun vliegmachien! Bakker Krümel en Frau Schmetterling zijn zoals altijd druk in de weer en zingen zelfs een deuntje mee met de nieuwe bonte blaaskapel Anderberg Musikverein! Bij de chalets op het plein zijn verschillende spellen te spelen en Anderbergse heerlijkheden verkrijgbaar.

Fata Morgana Plein

Op het Fata Morgana Plein kom je in Oosterse sferen en sta je oog in oog met de reusachtige Djinn. Bekwame wachters proberen de gigant in bedwang te houden! Ga met de  6 meter hoge gigant op de foto.

Onze ervaring van de Efteling zomeravond

Onze ervaring is van juli 2022

Wij wonen ongeveer een kwartiertje rijden van de Efteling vandaan dus we kennen het park door en door. Toch blijft het een ontzettend mooi park dat nooit gaat vervelen. Op 6 juli 2022 zijn we met de 2 jongste kinderen naar de Efteling geweest. Het was toen best druk en moesten overal wel een tijdje wachten. Toen we rond 17.30 uur naar huis gingen zag je het park echt leeg lopen. Vandaar dat we op 27 juli 2022 besloten om pas om 18.00 uur naar de Efteling te gaan.

Dit was echt een super goed idee. De langste wachtrij troffen we bij Joris en de Draak. Hier moesten we 35 minuten wachten. Voor de rest waren de wachttijden ongeveer 10 minuten tot een kwartier. Hoe later het werd hoe korter de wachttijden werden. Het laatste uur konden we bijna overal zo doorlopen.

Tips voor een Zomeravond Efteling

Controleer de drukteverwachting

Zijn jullie een gezellig dagje Efteling aan het plannen? Controleer dan van te voren de drukteverwachting. Hier kun je de drukteverwachting van de Efteling checken. Op de kalender kun je zien of het rustig, normaal of druk is en of er bijzonderheden zijn.

Controleer welke attracties er open zijn

Op de website van de Efteling kun je ook zien welke attracties er open zijn op de dag dat je wil gaan. Vanaf één uur voor de opening van het park kun je een verwachting zien van welke attracties geopend zijn, welke attracties mogelijk later openen en welke gesloten zijn. Klik hier om naar de pagina te gaan.

Installeer de Efteling app op je telefoon

Wanneer je de Efteling app op je telefoon installeert kun je precies zien hoe lang je moet wachten bij welke attractie, waar en wanneer er shows plaatsvinden en er is heel veel praktische informatie zoals: welke souvenirwinkels er zijn, waar de toiletten zich bevinden en waar je kunt eten en drinken.

Maak van te voren een planning

Wanneer je naar de Efteling gaat is het handig om met je gezelschap een planning te maken. Zo weet je welke attracties favoriet zijn. Bekijk op de plattegrond welke attracties dicht bij elkaar liggen en probeer deze achter elkaar te plannen.

Zeker op drukke dagen bestaat de kans namelijk dat je niet alle attracties en shows zult kunnen zien/beleven. Om teleurstelling te voorkomen kun je daarom iedereen in je gezelschap minstens 1 attractie laten kiezen die deze dag zeker afgestreept moet worden. Wil je zeker weten dat je niks mist van de Efteling? Dan is de volgende tip iets voor je.

Blijf overnachten

Bij de Efteling heb je meerdere mogelijkheden om te blijven overnachten. Zo kun je slapen in een van de Efteling hotels, bungalowparken of een accommodatie in de buurt van de Efteling. Hier vind je meer informatie over het overnachten in de Efteling. Op Booking.com kun je zoeken naar accommodaties in de buurt van de Efteling.

Controleer in de app de actuele wachttijden bij de attracties

Wanneer je in de Efteling bent houdt dan de app in de gaten met de actuele wachttijden van de attracties. De wachttijden zijn echt actueel dus maak hier gebruik van. Bekijk je planning en kijk welke attracties in de buurt de kortste wachtrij hebben.

Ga eind augustus naar de Efteling

Mijn tip is om eind augustus naar de Efteling Zomeravond te gaan.
De Efteling is namelijk prachtig als het donker is.
Op 1 juli gaat de zon pas onder om 22.01 uur. Je kunt dan dus eigenlijk niet genieten van de betoverende sfeer in de Efteling.
Ga je op 31 augustus naar de Efteling, dan gaat de zon om 20.29 uur al onder. Je kijkt je ogen dan echt uit met al het moois dat je tegenkomt in de Efteling. De Efteling is namelijk prachtig verlicht in de avond.

De volgende attracties mag je zeker niet overslaan tijdens
de Efteling Zomeravond

De Piraña is een geweldige attractie om tijdens een zwoele zomeravond te beleven. De Piraña is in het donker mooi verlicht en in het donker is het natuurlijk net een tikkeltje spannender.

Bekijk de magische sfeer van de Efteling van bovenaf. Stap in de Pagode en ga 45 meter omhoog. Op deze hoogte draai je langzaam rond zodat je heel de Efteling en omgeving van bovenaf kan bewonderen.

Durf jij het aan om in het donker een van de vele achtbanen te trotseren? Ga je voor Joris en de Draak, de Python of probeer jij zoveel mogelijk achtbanen in het donker te nemen? In het begin van de avond of tijdens de schemering is de Baron een echte aanrader. Je hebt dan een prachtig uitzicht voordat je 37,5 meter omlaag suist.

De volgende attracties mag je zeker niet overslaan tijdens de Efteling Zomeravond

Het Sprookjesbos is een ware beleving om in het donker doorheen te wandelen. De bossen zijn mooi verlicht en je kijkt werkelijk je ogen uit.

Sirocco is de nieuwste attractie in de Efteling en moet je zeker een keer proberen. In de avond is de attractie mooi verlicht en extra spannend. Je stapt in een bootje en trotseert de storm op zee. Durf jij het aan?

Aquanura is het mooiste om in het donker te bekijken. Maar de schemering is natuurlijk ook een optie. De showtijden zijn: 19.15 uur, 20.15 uur, 21.15 uur en 22.15 uur.

Mijn tip is om Aquanura om 21.15 uur te bekijken. Wanneer je om 22.15 uur gaat kijken dan zijn zo’n beetje alle Efteling bezoekers daar. Na de 12 minuten durende show gaat dan ook iedereen richting de uitgang. Het is dan top druk en je bent niet een, twee, drie weg van de parkeerplaats. Wanneer je om 21.15 uur gaat kijken zou je daarna een rondje Sprookjesbos kunnen plannen of naar het Max & Moritz Plein kunnen gaan.

Veelgestelde vragen

Welke dag is het rustigst in de Efteling?

Welke dag het rustigst is kun je het beste checken op de drukteverwachting pagina. Tijdens de zomervakantie is het er eigenlijk altijd druk. Maar soms zitten er ”normale” dagen tussen. Daarnaast is een doordeweekse dag nog altijd rustiger dan een weekend dag. Ook het weer is natuurlijk bepalend.

Je kunt ook op de schoolvakanties letten. Want de regio’s Noord-, Midden-, en Zuid-Nederland hebben niet tegelijk vakantie. Zo kun je zeker in de eerste weken van juli en de laatste weken van augustus minder drukte verwachten omdat niet iedereen dan zomervakantie heeft.

Is het ’s avonds druk in de Efteling?

Uit eigen ervaring kan ik vertellen dat de drukte in de avond best mee valt. Zeker bij de attracties voor jongere kinderen kun je vaak zo doorlopen. Bij de achtbanen is de wachtrij wel wat langer. Op 27 juli 2022 heb ik om 21.15 uur screenshots gemaakt van de actuele wachttijden. Zie hieronder de wachttijden.

30 minuten

 • Joris en de Draak
 • De Vliegende Hollander

20 minuten

 • Symbolica
 • Baron 1898

10 minuten

 • Piraña
 • Python
 • Max & Moritz
 • Droomvlucht
 • Fabula

5 minuten

 • Villa Volta
 • Vogel Rok
 • Halve maen
 • Fata Morgana
 • Mono Rail
 • Pagode
 • Sirocco

Bij de rest van de attracties kon je gewoon zo doorlopen.

Kortom het is een goed idee om naar de Zomeravond in de Efteling te gaan. Woon je niet in de buurt dan kun je ervoor kiezen om later op de dag naar de Efteling te gaan zodat je zeker tot sluitingstijd kan blijven. Want echt waar, het loont om tot 22.00 uur in de Efteling te blijven. Het is mooier en stukken rustiger dan overdag.

 

Efteling

Anderen bekeken ook...

De Efteling

5 x pretpark overnachtingen

Leuke uitjes in Nederland

Laatst toegevoegd

Populaire Thema's

Actuele vakantie aanbiedingen