Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Zoek functie placeholder
Safaripark Beekse Bergen

Safaripark Beekse Bergen

Safaripark Beekse Bergen

Boek hier de beste aanbiedingen

Beekse Bergen

Inhoudsopgave:

Informatie over Safaripark Beekse Bergen

Safaripark Beekse Bergen is een dierentuin gelegen in het Brabantse Hilvarenbeek. De Beekse Bergen is de grootste dierentuin van de Benelux. Het Safaripark is zo’n 120 hectare groot.

Hier tref je meer dan 100 diersoorten aan. Denk aan olifanten, giraffen, leeuwen, zebra’s, apen en nog veel meer.

De Beekse Bergen is een bijzondere dierentuin. Je kunt er namelijk niet alleen wandelend genieten van alle dieren maar je kunt ook op safari met een boot, bus of je eigen auto.

De dieren in de Beekse Bergen hebben grote verblijven en sommige dieren bevinden zich op uitgestrekte open vlaktes waar ze heerlijk vrij kunnen bewegen.

Praktische informatie

Safaripark Beekse Bergen

Lees hieronder praktische informatie over een dagje Safaripark.

Wat kost een dagje Safaripark?

Dagkaart kinderen tot 3 jaar gratis gratis
Dagkaart kinderen 3 t/m 9 jaar € 24,50 p.p. € 22,- p.p.
Dagkaart vanaf 10 jaar € 28,- p.p. € 26,- p.p.
Dagkaart mindervalide-personen met begeleider en zorginstellingen* € 16,- p.p. n.v.t.
Combiticket Safaripark & Speelland n.v.t. € 33,50 p.p.
Uitrijticket € 9,50 per stuk € 9,50 per stuk
Uitrijticket abonnementhouder € 5,- per stuk

Klik hier voor tickets.

Wanneer is het Safaripark open?

Safaripark Beekse Bergen is het gehele jaar geopend.

In april, mei, juni, juli en september is het Safaripark open van 09.30 uur tot 17.30 uur.
In de zomervakantie is het park open van 09.30 tot 19.00 uur.
In oktober is Safaripark Beekse Bergen open van 10.00 uur tot 17.00 uur.
In november, december, januari, februari en maart is het park open van 10.00 uur tot 16.30 uur.

Wandel safari

De wandelsafari is een mooie manier om veel dieren te spotten. Tijdens een tocht van zo’n 3.5 km kom je o.a. langs leeuwen, hyena’s, olifanten, pinguïns, gorilla’s en nog veel meer dieren.

De route is geschikt voor jong en oud. Al is het echt wel een eind stappen als je alle dieren wil zien tijdens de wandelsafari.

 Tijdens de wandelsafari kunnen kinderen klimmen en klauteren op de speeltoestellen of zelfs op avontuur buiten de gebaande paden met de avonturenroutes! Deze avonturenroutes zijn erg populair bij kinderen.

Wanneer je de app van de Beekse Bergen download dan kun je onder het kopje ontdekken kiezen voor dierenspotten. Wanneer je dit doet dan kun je op zoek gaan naar 86 verschillende dieren. Je verdient punten voor ieder dier dat je vindt.

Kom je een dier tegen dan maak je er een foto van. De app herkent het dier en je verdient punten. Hoeveel dieren kun jij vinden?

Roofvogelsafari

Iedere dag om 14.00 uur kun je plaats nemen voor de roofvogelsafari. Je leert veel over de roofvogels en ziet ze van heel dichtbij.

Voederpresentaties

De dieren in het park moeten natuurlijk ook eten. Dagelijks worden de dieren gevoerd. In de app kun je zien hoe laat en welke dieren er gevoerd worden. Tijdens het voederen geeft de ranger uitleg over de eetgewoontes en de voeding van de dieren.

Boot safari

Stap aan boord van safariboot Livingstone of Stanley en leer van alles over de dieren en de natuur. Een echte ranger vertelt jouw allemaal interessante informatie over de dieren die je onderweg tegenkomt. Tijdens de boot safari zie je o.a. ringstaartmaki’s, grazende neushoorns en een eiland vol met yaks. De bootsafari duurt ongeveer 30 minuten en vaart op verschillende dagen en verschillende tijden. Bekijk de actuele vertrektijden in de Beekse Bergen app.

Bus safari

Stap in de bus en ga op safari!Een ranger neemt je mee op een reis langs de wilde dieren! De bussafari bestaat uit twee totaal verschillende routes, die allebei ongeveer 45 minuten duren.

  • Van de ingang naar het Kongo Restaurant
    Hier ontmoet je onder andere zebra’s, kamelen, neushoorns en jachtluipaarden.
  • Van Kongo terug naar de ingang
    Maak kennis met giraffen, Kaapse buffels, leeuwen en meer wilde dieren.

Tijdens de bussafari ontdek je leuke en spannende weetjes over de wilde dieren in het Safaripark en mag je zelfs allerlei spullen voelen en ruiken, zoals vacht en… poep! Een avontuurlijke en leerzame safari in één!

*De safaribus rijdt alleen van 1 oktober t/m 10 april.

Auto safari

Je kunt Safaripark Beekse Bergen ook ontdekken vanuit je eigen auto. Tijdens de autorit zie je  leeuwen, giraffen, bizons en nog meer wilde dieren. Het fijne aan de autosafari is dat je zelf het tempo kan bepalen. De autosafari bestaat uit een route waar de regel: ‘links staan, rechts gaan’ geldt. Inrijden is mogelijk tot een half uur voor sluitingstijd van het park.

Wil je meer informatie over de dieren die je tegenkomt? Download dan de app en open de ‘audiotour’. Zet deze tour aan voordat je autosafari begint en een virtuele ranger vertelt je alles over de dieren die je onderweg tegenkomt!

Eten en drinken

In het Safaripark zijn verschillende eetgelegenheden.

Restaurant Wanyama

In het vernieuwde restaurant Wanyama kijk je uit over de uitgestrekte savanne. In de middag geniet je van een heerlijke lunch of kies in de avond voor het uitgebreide grill-arrangement. Restaurant Wanyama ligt bij de entree op het Safariplein.

Safariplein

Het Safariplein bevindt zich direct na de ingang van het Safaripark. Hier kun je terecht voor warme maaltijden, vers belegde broodjes, friet, snacks, ijs, slush puppie, zoete en hartige lekkernijen.

Kongoplein

Op het gezellige Kongoplein bevinden zich meerdere horecagelegenheden. Ga voor een belegd broodje, lekkere frites of een verkoelende ijs of slush puppie. Kies je liever voor een restaurant? Neem dan een kijkje bij het Kongorestaurant!

Het Kongoplein bevindt zich achter in het Safaripark. Vanaf de ingang van het Safaripark loop je er in ongeveer 30 minuten naartoe. Het Kongoplein ligt bij de opstapplaats voor de Safariboot en de tussenstop voor de autosafari.

Kongorestaurant

Het Kongorestaurant is een zelfbedieningsrestaurant op het Kongoplein in het Safaripark. In het restaurant zijn onder andere warme maaltijden, vers belegde broodjes en lekkernijen te verkrijgen.

Hier kun je heerlijk eten en lekker zitten. Als het mooi weer is kun je op het terras plaats nemen. Vanaf het terras heb je uitzicht op de nijlpaarden.

Afrikadorp

Afrikadorp ligt in het midden van het Safaripark en is daarmee dé plek om even uit te rusten van je safaritocht. Hier kun je friet, snacks, loempia’s en softijs kopen.

Je kunt hier niet binnen zitten maar vanaf het terras zicht heb je zicht op de olifanten en de speelse mantelbavianen. Het is heerlijk om hier te gaan zitten en de bavianen bezig te zien. De bavianen maken jou zeker aan het lachen.

 

 

Spelen

In Safaripark Beekse Bergen kunnen de kinderen ook heerlijk spelen. Bij de ingang is een speeltuin waar de kinderen kunnen spelen maar ook vlakbij het Afrikadorp is een speeltuin te vinden. Tijdens de wandel safari kom je ook avonturenroutes tegen en kleine speeltoestellen.

Je hebt ook de mogelijkheid om een combiticket te kopen. Zo kun je ook gaan spelen bij Speelland Beekse Bergen.

Beekse Bergen

Anderen bekeken ook...

Beekse Bergen overnachten

Dierentuin aanbiedingen Nederland

Dagje weg met overnachting

Laatst toegevoegd

Populaire Thema's

Actuele vakantie aanbiedingen