Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Zoek functie placeholder
Curaçao

Curaçao

10x familiekamers Curaçao

10 x Hotels strand Curaçao

Kunuku Aqua Resort

Acoya Curaçao Resort Villas & Spa

Artiestenreis Curaçao

7 x boutique hotels Curaçao

8 x kindvriendelijke hotels Curaçao

11 x beste hotels Curaçao

6 x all inclusive hotels Curaçao

11 x luxe hotels Curaçao

Curacao tips

10x familiekamers Curaçao

10 x Hotels strand Curaçao

Kunuku Aqua Resort

Acoya Curaçao Resort Villas & Spa

Artiestenreis Curaçao

7 x boutique hotels Curaçao

8 x kindvriendelijke hotels Curaçao

11 x beste hotels Curaçao

6 x all inclusive hotels Curaçao

11 x luxe hotels Curaçao

Curacao tips

Curaçao

Wat je altijd al wilde weten over Curaçao

Een vakantie naar Curaçao is altijd een goed idee.
Geniet van het heerlijke weer op het Caribische eiland. Maak een duik in de blauwe zee en kom tot rust op het witte strand. Of ga het eiland verkennen met een huurauto of door middel van verschillende excursies. Er is van alles mogelijk op Curaçao!

Wat is de beste tijd om naar Curaçao te gaan?

In Nederland kennen we vier seizoenen. Dat is op Curacao wel anders. Hier zijn drie jaargetijden. een seizoen met regen, een seizoen met (veel) wind en de zomer. De temperatuur ligt het hele jaar tussen de 28 en 32 graden.

Tussen februari en juni is het zomer in Curaçao. Het is er dan heerlijk weer met een temperatuur rond de 31 graden. Er valt heel weinig reinig. De ideale periode dus om naar de zon te gaan. Maart is de droogste maand op Curaçao.

Vanaf juli heb je meer kans op regen. In januari, juli, augustus en september kan er wel wat regen vallen. De natste maanden zijn oktober, november en december.

De regenbuien zijn niet te vergelijken met de regen in Nederland. Vaak regent het op Curaçao even kort en hevig. Daarna kun je weer heerlijk van de zon genieten.

In augustus en september waait het harder dan gewoonlijk op Curaçao. Het eiland ligt buiten de orkaanzone dus je krijgt zelden te maken met orkanen als je op vakantie bent.

Waar kun je het beste zitten op Curaçao?

De populairste plaatsen op Curacao zijn Willemstad, Jan Thiel baai en Mambo Beach.

Wil je graag een rustige locatie dan is Piscadera Baai, Rif St. Marie of Blauw Baai een prima optie. Lees meer over de plaatsen op Curaçao tips.

 

Is Curaçao goedkoop?

Curaçao is geen goedkope vakantiebestemming. Maar ten opzichte van andere Caribische eilanden wel een van de goedkopere opties.

Wil je voordelig naar Curaçao? Boek dan je vakantie buiten het hoogseizoen. In de maanden mei, juni, oktober en november ga je stukken voordeliger op vakantie.

Tip: Boek een last minute vakantie. Nog beter is om vroeg te boeken. Hoe vroeger je boekt, hoe goedkoper de vakantie.

Op Curaçao is het leven duurder dan in Nederland. Voor de dagelijkse boodschappen en uit eten gaan betaal je meer dan in Nederland.

 

Is Curacao kindvriendelijk?

Curaçao is een kindvriendelijk land waar je prima naartoe kan gaan met (kleine) kinderen.

Er zijn leuke activiteiten te doen met kinderen maar een strand of zwembad is vaak al genoeg voor kinderen. Er zijn ook leuke en kindvriendelijke hotels op Curaçao.

Het enige nadeel is dat je lang in het vliegtuig moet zitten met de kinderen. Een vlucht naar Curaçao duurt meestal zo’n 10 uur.

Heb je een huurauto nodig op Curaçao?

Op zich heb je geen huurauto nodig op Curaçao. Maar het is natuurlijk wel handig. Met een huurauto kun je gaan en staan waar en wanneer je wil. Je bent niet afhankelijk van een taxi of openbaar vervoer.

Ben je van plan om niet veel weg te gaan en vooral bij je hotel te blijven. Huur dan geen auto.

Hoeveel dagen heb je nodig op Curaçao?

Als je naar Curaçao gaat dan is het raadzaam om minimaal een dag of 10 te gaan. Je bent namelijk al 2 dagen kwijt met reizen. Curaçao ligt niet om de hoek dus het reizen er naartoe duurt lang. Het is dan wel zo prettig dat je zeker een week de tijd hebt om van je vakantie te genieten.

Ben je van plan om veel te gaan doen op het eiland dan is 10 dagen misschien nog te kort. Kies dan voor minimaal 2 weken.

Tijdsverschil Curaçao

In Curaçao doen ze niet aan zomer- en wintertijd net als in Nederland. In de zomer is het in Nederland 6 uur vroeger dan op Curaçao en in de winter 5 uur.

Het hele jaar wordt het vrij vroeg donker op het eiland. Tussen ongeveer 18:30 en 19:00 uur gaat de zon onder.

Welke taal wordt er gesproken op Curaçao?

Curaçao heeft meerdere officiële talen, namelijk: Nederlands, Papiaments en Engels.

Papiaments is de lokale taal van het eiland. Een taal die ontwikkelt is uit het Spaans en het Portugees, Nederlands, een beetje Frans, Engels, en her en der wat invloeden van Afrikaanse talen.

Welk reisdocument heb je nodig?

Als je naar Curaçao reist, moet je altijd een geldig paspoort meenemen. Het paspoort moet gedurende je verblijf op Curaçao geldig zijn. Met een identiteitskaart kom je Curaçao dus niet binnen. Dus ook kinderen moeten in het bezit zijn van een paspoort.

Iedereen die naar Curaçao reist moet voor vertrek verplicht online een digitale immigratiekaart invullen. Deze moet je bij aankomst digitaal of geprint kunnen laten zien.

Vaccinaties

Voor Curacao zijn geen specifieke vaccinaties nodig, tenzij je uit een hoog risicoland voor gele koorts komt. Als dat zo is dan ben je verplicht om de vaccinatie tegen gele koorts te halen. Dat geldt ook voor baby’s vanaf 6 maanden oud.

Betaalmiddel

Op Curaçao betaal je met de Antilliaanse gulden. Op veel plekken worden Amerikaanse dollars (USD) ook geaccepteerd. Euro’s worden in het algemeen niet geaccepteerd als betaalmiddel. Je kunt euro’s wel bij de lokale banken omruilen voor Antilliaanse guldens of USD.

Drugs en alcohol

Er staan zware straffen op het bezit van en handel in verdovende middelen.
Het is verboden om met drugs en/of (te) veel alcohol op deel te nemen aan het verkeer.

Laatst toegevoegd

Populaire Thema's

Actuele vakantie aanbiedingen