Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Zoek functie placeholder
Beekse Bergen review

Beekse Bergen review

Beekse Bergen review

Boek hier de beste aanbiedingen

Beekse Bergen

Inhoudsopgave:

Beekse Bergen review

Wij wonen vlakbij de Beekse Bergen en hebben dit jaar een abonnement voor Safaripark Beekse Bergen en Speelland. Lees hier onze Beekse Bergen review en doe je voordeel met onze tips.

Informatie over de Beekse Bergen

De Beekse Bergen is een dierentuin in Hilvarenbeek ( Noord-Brabant). Bij de Beekse Bergen kun je op verschillende manieren op safari gaan. Je kunt de dieren wandelend bewonderen maar ook met de bus, boot en je eigen auto. Het is dus een uniek concept wat je zeker een keer moet hebben meegemaakt.

Bij de Beekse Bergen kun je de dieren bekijken in het Safaripark. Vlakbij het Safaripark ligt Speelland. Hier kunnen de kinderen heerlijk spelen. Speelland ligt aan het Victoriameer en hier kun je heerlijk zwemmen.

Wil je blijven slapen bij de Beekse Bergen dan is dat ook mogelijk. Je hebt zelfs 4 verschillende manieren om te overnachten bij de Beekse Bergen. Zo kun je blijven slapen in Safari Resort Beekse Bergen, Lake Resort Beekse Bergen, het Beekse Bergen hotel en de camping op Lake Resort.

Onze review over het Safaripark

Het Safaripark is een grote dierentuin met veel verschillende dieren. Het mooie aan Safaripark de Beekse Bergen vind ik dat de dieren grote verblijven hebben. Sommige dieren bevinden zich op uitgestrekte open vlaktes waar ze heerlijk vrij kunnen bewegen.

Ook als bezoeker kun je je vrij bewegen. Er zijn namelijk verschillende manieren om de dieren te bewonderen. Hieronder zal ik de verschillende safari mogelijkheden bespreken.

Wandelsafari

Tijdens de wandelsafari kom je veel verschillende dieren tegen. Denk aan leeuwen, olifanten, apen en giraffen. De route van de wandelsafari is zo’n 3 tot 5 km lang.

Persoonlijk vind ik de wandelsafari erg lang en haast niet te doen voor kleine kinderen. Zorg daarom dat je een buggy bij hebt als je kind nog geen lange afstanden kan lopen. Ook heb ik het idee dat ik continu verdwaal ook al volg ik de bordjes of kijk ik op de plattegrond. De uitgang krijg ik altijd maar moeilijk gevonden.

 Tijdens de wandelsafari klimmen en klauteren onze kinderen graag op de speeltoestellen. Er zijn ook avonturenroutes! Deze avonturenroutes zijn erg populair bij onze kinderen. Ze liggen naast de verharde paden.

Je kunt de app van de Beekse Bergen downloaden voor de plattegrond, de tijden van shows, entertainment en openingstijden van de restaurants. Ook kun je een overzicht zien van alle dieren met daarin heel veel informatie over de dieren.

Ook kun je dieren spotten. Wanneer je dit doet dan kun je op zoek gaan naar 86 verschillende dieren. Je verdient punten voor ieder dier dat je vindt. De dieren spot je wandelend, met de auto en de boot. Kom je een dier tegen dan maak je er een foto van. De app herkent het dier en je verdient punten. Hoeveel dieren kun jij vinden?

Onze kinderen waren snel de aandacht kwijt bij het dieren spotten maar ze zijn ook nog vrij jong hiervoor ( 4 en 6 ) de oudste van 12 vind het alweer te kinderachtig.

De roofvogelshow is wel ontzettend leuk om te zien. Je leert veel over de roofvogels en ziet ze van heel dichtbij. Ook zijn er verschillende voederpresentaties. Een ranger geeft uitleg over de eetgewoontes en de voeding van de dieren. Erg leerzaam dus.

Onze tips voor de wandelsafari

 • Neem een buggy mee als je kind nog geen lange afstanden kan lopen
 • Je kunt er ook voor kiezen om een loopfiets of kinderstep mee te nemen
 • Ben je slecht ter been? Huur dan een rolstoel
 • Je kunt ook een bolderkar huren bij de gasten service
 • Je kunt de wandelroute ook opsplitsen. In het midden van het park kun je de auto parkeren en het andere deel van het park wandelend doen
 • Download de app voor meer informatie
 • Trek makkelijke schoenen aan want het is een eind stappen
 • Bekijk van te voren het weerbericht en pas je kleding hierop aan
 • Regent het? Neem dan regenlaarzen mee. Er zijn namelijk een aantal zandpaden in het park. Schijnt de zon? Vergeet dan niet te smeren met zonnebrandcrème
 • Vergeet geen parkeermunt te kopen
 • Ga zeker een kijkje nemen bij de roofvogelsafari om 14.00 uur
 • Probeer een voederpresentatie bij te wonen als je meer te weten wilt komen over de dieren en hun eetgewoonten

Boot safari

De bootsafari moet je zeker doen als je in de Beekse Bergen bent. Het is een leuke en ontspannen manier om meer informatie te krijgen over de dieren die je tegenkomt onderweg. Een ranger vertelt je van alles over de dieren.

Tijdens de boot safari zie je o.a. ringstaartmaki’s, neushoorns en een eiland vol met yaks. De bootsafari duurt ongeveer 30 minuten en vaart op verschillende dagen en verschillende tijden. Bekijk de actuele vertrektijden in de Beekse Bergen app.

Als het mooi weer is ga dan lekker buiten zitten. Is het wat kouder dan kun je beter beneden gaan zitten. Je zit dan een stuk warmer en droog.

*In de winter varen de boten niet.

Onze tips voor de bootsafari

 • Check de vertrektijd in de app
 • Ga op tijd in de rij staan zodat je de beste plek kunt uitzoeken
 • Wil je mooie foto’s en/of filmpjes maken gaan dan boven in de boot zitten, je hebt dan geen last van (vieze) ramen
 • Wanneer je de uitleg van de ranger goed wil kunnen volgen ga dan onderin de boot zitten zo dicht mogelijk bij de schipper
 • Je kinderwagen of buggy kan je ingeklapt meenemen
 • Ga van te voren naar de wc

Bussafari

Je kunt de bus safari alleen doen van 1 oktober t/m 10 april. Ben je in deze periode in de Beekse Bergen, stap dan zeker een keertje in de bus. Tijdens de bus safari krijg je uitleg van een ranger. De ranger heeft ook allerlei spullen bij waar je aan mag voelen en ruiken. Dit is natuurlijk erg gaaf.

Je kunt 2 verschillende routes rijden. Namelijk van de ingang naar het Kongo restaurant en van het restaurant weer terug naar de ingang. Tijdens de routes kom je verschillende dieren tegen. De beide routes duren zo’n 45 minuten.

Voor kleine kinderen kan de bussafari een beetje langdradig zijn. Dan is de autosafari een betere optie. Hier kun je zelf bepalen hoe lang je blijft stil staan bij de dieren.

Onze tips voor de bussafari

 • Check de tijden in de app
 • Ga op tijd in de rij staan voor de beste plek
 • De ranger staat voorin de bus te vertellen
 • Ga van te voren naar de wc
 • Kinderwagens en buggy’s kunnen ingeklapt meegenomen worden

Autosafari

De autosafari is bij onze kinderen favoriet. Lekker in je eigen auto met een muziekje aan genieten van de dieren die je onderweg tegenkomt. Je kunt er ook voor kiezen om geen muziek te draaien maar een audiotour. Op basis van je locatie op de autoroute worden geluidsfragmenten afgespeeld waarbij je allerlei informatie krijgt over de dieren.

Hoe lang de autosafari duurt hangt af van de drukte en hoe lang je stil staat bij de dieren. Gemiddeld genomen duurt de autosafari een uur.

Bij ons is de open vlakte waar de giraffen, zebra’s en kamelen lopen toch wel het meest favoriet. Vooral de giraffen kunnen je nog wel eens verrassen met een bezoekje bij de auto. Onze auto heeft een panorama dak dus dat levert soms prachtige beelden op.

Wanneer de giraffen vlakbij de auto’s staan dan duurt het wel even voordat je de autosafari kan verlaten. Vaak staat er al een file om de vlakte op te rijden. Als je een beetje pech (of geluk) hebt dan staat er een giraf voor je auto. Je kunt dan werkelijk geen kant op en het enige wat je kan doen is wachten tot de giraf besluit om aan de kant te gaan.

 

Onze tips voor de autosafari

 • Hou je aan de regels van het park ( o.a. ramen en deuren dicht houden )
 • Start de audiotour in de Beekse Bergen app
 • Neem voor de kinderen wat te eten en drinken mee zodat ze lekker kunnen relaxen tijdens de rit
 • Wissel de wandelsafari af met de autosafari
 • Neem de tijd om de dieren te bewonderen
 • Maak foto’s en filmpjes want soms zijn de dieren wel heel dichtbij

 

Informatie over Speelland

Speelland is super leuk om met kinderen naartoe te gaan. In Speelland zijn leuke attracties voor kinderen te vinden. In het Victoriameer kun je zwemmen of waterfietsen en met mooi weer is het heerlijk om lekker te relaxen op het strand of geniet van het zonnetje op het terras.

Onze review over Speelland

Speelland is leuk voor kinderen in de basisschool leeftijd. Het meest ideaal is als ze hun zwemdiploma hebben omdat Speelland aan het Victoriameer ligt. Onze 2 jongste kinderen ( 4 en 6 ) vinden Speelland helemaal geweldig. De oudste ( 13 ) vind het vooral heel leuk als hij er ook kan zwemmen. Voor oudere kinderen zijn er namelijk minder attracties. Al is de Waverider voor alle leeftijden leuk.

Onze tips voor een bezoek aan Speelland

 • Neem zwemspullen mee
 • Zandspeeltjes zijn ook een goed idee
 • Je kunt er een kluisje huren dus je hoeft niet steeds met al je spullen te sjouwen
 • Ga met mooi weer naar Speelland en geniet aan het water
 • Vergeet geen zonbescherming zoals zonnebrandcrème, een pet of UV shirt
 • Neem zelf eten en drinken mee
 • Met minder mooi weer kun je je hier ook prima vermaken ( zolang het maar droog is)
 • Doe de kinderen makkelijke schoenen aan aangezien deze nogal eens uit gaan
 • Combineer Speelland met het Safaripark ( Blijf overnachten bij de Beekse Bergen )
 • In de zomervakantie organiseren ze beachparty’s op donderdag, het park is dan langer open

Onze review over de Beekse Bergen

De Beekse Bergen krijgt van ons een dikke 9. Het is een super leuk park waar de dieren goed verzorgd worden. Ook Speelland is leuk om naartoe te gaan met mooi weer. Bij de Beekse Bergen ga je je zeker niet vervelen. Ook het eten en drinken in beide parken is goed. 1 dag is eigenlijk te kort om door te brengen bij de Beekse Bergen. Overnachten bij de Beekse Bergen is dan ook zeker een aanrader.

 

Anderen bekeken ook...

De Beekse Bergen

Beekse Bergen overnachten

Safari Resort Beekse Bergen review

Dierentuin aanbiedingen Nederland

Overnachting dierentuin

Laatst toegevoegd

Populaire Thema's

Actuele vakantie aanbiedingen